Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/09/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΗΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ MARTIN LOGAN...

AV BLOG 

SITE MAP


Ηλεκτροστατικό ηχείο για τοίχο από την Martin Logan
24/09/2007
Τα ηχεία που μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στην επιφάνεια ενός τοίχου λύνουν τα χέρια όσον θέλουν να συνοδεύσουν την τηλεόρασή τους με κάτι αναλόγως κομψό. Στην περίπτωση των Motif η αναμφισβήτητη κομψότητα συνοδεύεται, κατά πάσα πιθανότητα, και από τον γνωστό ηχητικό χαρακτήρα των υβριδικών ηλεκτροστατικών ηχείων της εταιρίας. Τα Motif είναι τρίδορμες σχεδιάσεις οι οποίες χρησιμοποιούν ένα τουίτερ μαλακού θόλου μια ίντσας για τις υψηλές συχνότητες, ένα ηλεκτροστατικό πάνελ για τις μεσαίες συχνότητες και δύο γούφερ 5.25 ιντσών με κώνο αλουμινίου, μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου και χυτό σασί για την περιοχή των χαμηλών.
Όσοι γνωρίζουν τα προϊόντα της Martin Logan θα βρουν και στην περίπτωση του Motif όλες τις γνωστές τεχνολογίες της. Έτσι, του τουίτερ είναι ενσωματωμένο στο ηλεκτροστατικό πάνελ (για καλύτερο έλεγχο της ακτινοβολίας), το ίδιο το πάνελ έχει την γνωστή μορφή που αποτελεί μέρος της επιφάνειας κυλίνδρου (κάτι που Martin Logan ονομάζει Curvilinear line source και φαίνεται ότι εξασφαλίζει καλύτερη διασπορά) και τα τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται είναι τα Vojtko με πυκνωτές πολυπροπυλενίου και πηνία χωρίς πυρήνες.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα ηχείο με καλή ευαισθησία (89dB/1m/2.83V) ελάχιστη αντίσταση 4Ω και απόκριση συχνότητας 73Hz-20kHz (-3dB).
Ο σχεδιασμός των ηχείων επιτρέπει την χρήση τους σε όλες τις θέσεις ενός πολυκαναλικού συστήματος (κυρίως, κεντρικό ή περιφερειακό) και οι βάσεις για την τοποθέτηση σε τοίχο επιτρέπουν την στροφή σε ένα τόξο 35 μοιρών.
ΙΝFO: Adamco, τηλ.: 210-644.4512, web: http://www.adamco.gr, http://www.martinlogan.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr