Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/11/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ McINTOSH LABS...

AV BLOG 

SITE MAP


Αφίξεις νέων προενισχυτών της McIntosh
21/11/2007
Ο C2300 βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από τον ιδιαίτερα επιτυχημένο C2200 και διατηρεί μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του, όπως είναι η δυνατότητα pass-through του σήματος από πολυκαναλικές πηγές και τα γνώριμα όργανα μέτρησης του σήματος. Το κύκλωμα περιλαμβάνει έξι διπλοτριόδους 12AX7a από τις οποίες οι δυο χρησιμοποιούνται από στάδιο προενίσχυσης phono mm, οι δύο από το στάδιο προενίσχυσης mc (τα δύο στάδια είναι πλήρως ανεξάρτητα επιτρέποντας έτσι την ταυτόχρονη χρήση δύο κεφαλών) ενώ δύο ακόμη χρησιμοποιούνται στην υλοποίηση του σταδίου line. Ο ενισχυτής προσφέρει 4 balanced και 9 single ended εισόδους και τέσσερις εξόδους (όλες σε έκδοση balanced και single ended) δύο από τις οποίες ελέγχονται απευθείας από την πρόσοψη, ενώ όλες μπορούν να ελεγχθούν μέσω trigggers ώστε ο προενισχυτής να ενσωματώνεται σε ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού. Όλες οι είσοδοι μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά όσον αφορά την τονικότητα (bass/treble) και τον ρυθμό λειτουργίας (mono/stereo) και οι ρυθμίσεις αυτές αποθηκεύονται στην μνήμη ώστε να ανακαλούνται κάθε φορά που επιλέγεται κάθε είσοδος, ενώ ο χρήστης μπορεί να αλλάζει τα χαρακτηριστικά των εισόδων phono ενώ ο προενισχυτής λειτουργεί (και να αξιολογεί έτσι, ευκολότερα τις ρυθμίσεις που κάνει).
Το δελτίο τύπου για τον C500 είναι κάπως φειδωλό όσον αφορά τις πληροφορίες για τον εσωτερικό κόσμο του προενισχυτή αυτού, ο οποίος χρησιμοποιεί μια σχετικώς ασυνήθιστη αρχιτεκτονική, κατά την οποία το ένα σασί περιλαμβάνει το τμήμα διαχείρισης των εισόδων και ρύθμισης της στάθμης και το δεύτερο τα κυκλώματα ενίσχυσης. Το ενδιαφέρον, εδώ, είναι ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από δύο διαφορετικά κυκλώματα, ένα με λυχνίες και ένα με ημιαγωγούς! Η σχεδίαση του προενισχυτή είναι dual mono/fully balanced με ξεχωριστά τροφοδοτικά για κάθε κανάλι και προβλέπεται στάδιο προενίσχυσης phono και στις δύο εκδοχές του κυκλώματος. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με έναν ειδικά σχεδιασμένο εξασθενητή τεσσάρων σταδίων ο οποίος ελέγχεται ψηφιακά και -σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει ο κατασκευαστής- προσφέρει ακρίβεια 16 ψηφίων. Ενδιαφέρον είναι, επίσης, και το γεγονός ότι η ρύθμιση της στάθμης γίνεται σε δύο στάδια, με το πρώτο να ελέγχει την εξασθένηση και το δεύτερο το κέρδος του ίδιου του σταδίου εξόδου. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την McIntosh είναι χαμηλότερη παραμόρφωση και μεγαλύτερη δυναμική περιοχή.
ΙΝFO: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, web: http://www.hifipower.gr, http://www.mcintoshlabs.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr