Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/02/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΤΟ ΤΗΣ McINTOSH LABS...

AV BLOG 

SITE MAP


To πρώτο πλατό της McIntosh...
15/02/2008
Το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή σου στο MT10 είναι βεβαίως η πρόσοψη. Το  παρθενικό σύστημα ανάγνωσης βινυλίου της McIntosh είναι μάλλον και το μοναδικό που έχει σχεδιαστεί με κλασικό πάνελ, στο οποίο μάλιστα έχουν τοποθετηθεί τα κλασικά χειριστήρια και ένα όργανο από αυτά που χρησιμοποιεί ο Αμερικανός κατασκευαστής. Η χρήση τους είναι προφανής: Πρόκειται για τους διακόπτες On-Off και επιλογής στροφών, ενώ το όργανο δείχνει την ταχύτητα που έχει επιλεγεί (33, 45 ή 78 στροφές).
Πέραν αυτής  της ιδιαιτερότητας, πάντως, το MT10 δείχνει να είναι ένα φροντισμένο προϊόν το οποίο απευθύνεται σε όποιον θα ήθελε ένα πλατό χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί πολύ με το στήσιμό του: Έτσι, το πακέτο περιλαμβάνει βραχίονα καθώς επίσης και κεφαλή κινητού πηνίου η οποία είναι προεγκατεστημένη και ρυθμισμένη (με τις ρυθμίσεις της δύναμης ανάγνωσης και αντιολίσθησης να είναι “σημαδεμένες” επάνω στον βραχίονα). Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κάτοχος του MT10 είναι να το βάλει στην πρίζα και σε έναν κατάλληλο προενισχυτή phono (η κεφαλή MCC10 έχει ευαισθησία 0.5mV/5cm/sec και θέλει αντίσταση εισόδου 500Ω).
Η βάση του πλατό είναι κατασκευασμένη από επάλληλα στρώματα χάλυβα και ακρυλικού υλικού (δεν υπάρχει ανάρτηση) και το πλατό είναι κατασκευασμένο, επίσης από ακρυλικό υλικό. Η οδήγηση γίνεται μέσω ιμάντα και ο κινητήρας είναι συνεχούς ρεύματος, άψηκτρος, ελβετικής κατασκευής. Εδώ η McIntosh έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική παραλλαγή, χρησιμοποιώντας μηχανισμό ηλεκτρονικού ελέγχου servo (με μετρητή της ταχύτητας ο οποίος χρησιμοποιεί παραδοσιακό αισθητήρα και χάραξη στο κάτω μέρος του πλατό) χωρίς να υπάρχει άμεση εμπλοκή του κινητήρα με το ίδιο το πλατό (οι κλασικές σχεδιάσεις servo είναι συνήθως direct drive). Το έδρανο είναι μαγνητικό. Ο βραχίονας χρησιμοποιεί καρντανική στήριξη με τέσσερα έδρανα (από σάπφειρο τα οριζόντια και κεραμικό υλικό τα κατακόρυφα), διαθέτει ρυθμιστικό δύναμης αντιολίσθησης με βαρίδι και στέλεχος από αλουμίνιο με εσωτερική απόσβεση.
ΙΝFO: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, web: http://www.hifipower.gr, http://www.mcintoshlabs.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr