Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/10/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΤΗΣ MERRILL SCILLIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Τα προϊόντα της Merrill-Scillia στην Ελληνική αγορά
25/09/2007
Η Merrill-Scillia έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία η οποία φαίνεται να ξεκινά πριν από 25 περίπου χρόνια, όταν η Bruel & Kjaer δημοσίευσε ένα application note που έμελλε να γίνει κλασσικό. Ο George Merrill διάβασε το “Audible Effects of Mechanical Resonances in Turntables” του Poul Ladegaard το οποίο, το 1977, περιέγραφε μια πλήρη σειρά οργάνων, μεθόδων και μετρήσεων που αφορούσαν τα αναλογικά συστήματα (μια εποχή που βρίσκονταν στην κορύφωσή τους) και αποφάσισε να στήσει ένα ανάλογο εργαστήριο. Το αποτέλεσμα (εκτός του ότι ο αντιπρόσωπος της B&K στην Αμερική θα αγόρασε ράντσο με τα χρήματα...) ήταν το πρώτο, ιστορικό για την εταιρία πλατό με το όνομα Merrill Heirloom (το οποίο η Merrill-Scillia εξακολουθεί να  υποστηρίζει με ανταλλακτικά και βελτιώσεις ακόμη και σήμερα).
Φυσικά από το 1970-τόσο πολλά έχουν αλλάξει και τα προϊόντα της Merrill-Scillia αντανακλούν τις αλλαγές αυτές, χρησιμοποιώντας νέα υλικά και ιδέες στην κατασκευή τους. Οι απόψεις των  George Merrill και Anthony Scillia γύρω από τους παράγοντες που επιδρούν στην ποιότητα ενός πλατό περιλαμβάνουν την ανάγκη και γρήγορη και αποτελεσματική απόσβεση της ενέργειας που προέρχεται από τον βραχίονα, κάτι που σημαίνει ότι το arm-board και το υποσασί κατασκευάζονται από ένα κομμάτι υλικού, χρήση τριών όμοιων σε χαρακτηριστικά ελατηρίων που κάνουν την ρύθμιση της ανάρτησης εύκολη και προσεκτική διευθέτηση του καλωδίου του βραχίονα. Το πλατό του κορυφαίου MS21 είναι κατασκευασμένο από δυο κομμάτια με την κίνηση να μεταδίδεται στο εσωτερικό ώστε να  υπάρχει δυνατότητα απόσβεσης των κραδασμών, ο κινητήρας είναι 24-πολικός σύγχρονος, εμβαπτισμένος σε αποσβεστικό υγρό και μπορεί να τροφοδοτηθεί από ένα εξωτερικό τροφοδοτικό που προσφέρει ένα ημίτονο μεγάλης ακρίβειας ενώ το έδρανο είναι μάλλον κλασσικό με άξονα από ανοξείδωτο χάλυβα και σφαιρίδιο, χρησιμοποιεί όμως ένα ειδικά σχεδιασμένο λάδι που αντέχει σε πολύ μεγάλες πιέσεις. Σύμφωνα με την εταιρία, τα πλατό της μπορούν να συνεργαστούν με πολλούς κορυφαίους βραχίονες (ανάμεσά τους, προτείνονται οι Tri-planar, Davinci Audio Labs και Dynavector). Εκτός από το  MS21 η Merrill-Scillia διαθέτει ένα ακόμη μοντέλο, το MS2 το οποίο αποτελεί άμεση εξέλιξη του πρώτου Heirloom και μοιράζεται πολλά από τα βασικά εξαρτήματα με το μεγάλο μοντέλο.
Η εταιρία προσφέρει ακόμη δύο ενδιαφέροντα αξεσουάρ, ένα ματ και ένα clamp το οποίο πιέζει τον δίσκο με το βάρος του, το οποίο ξεπερνά το 1 κιλό.
Τα προϊόντα της Merrill-Scillia αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την MF Audio.
ΙΝFO: ΜF Audio, τηλ.: 210-724.4147, web: http://www.mfaudio.gr, http://www.merrillaudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr