Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/12/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΟ ZUNE ΤΗΣ MICROSOFT ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ iPOD ΤΗΣ APPLE...

AV BLOG 

SITE MAP


(ζου)Ζune: Η Microsoft απαντά στο iPod...
24.11.2006
Το Zune πηγαινοερχόταν ως φήμη μαζί με τις διαψεύσεις της επί πολλούς μήνες σε μια προφανή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο κλίμα. Το αποτέλεσμα, γνωστό από τον Σεπτέμβριο, δεν είναι καθόλου κακό: Το Zune της Microsoft φαίνεται στα χαρτιά ένα ενδιαφέρον media player το οποίο θα μπορείτε να αγοράσετε σε τρία διαφορετικά χρώματα, έχει χωρητικότητα 30GB, δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου και εικόνας μέσω μίας οθόνης διαγωνίου 3 ιντσών με ανάλυση 320x240, ενσωματωμένο δέκτη FM, απλό user interface και μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα η οποία έχει προβληθεί πολύ: Επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων από player σε player ασύρματα με την δημιουργία ενός δικτύου ad-hoc! Πριν βγείτε στους δρόμους για να πανηγυρίσετε, αξίζει να αναφερθούν οι περιορισμοί: Η διαδικασία μεταφοράς ξεκινά μόνο εάν το κάθε τράκ την επιτρέπει (αυτό το αποφασίζει φυσικά αυτός που σας το πούλησε...) και ο χρήστης που δέχεται το τρακ αυτό στο Zune του μπορεί να το ακούσει μέχρι τρείς φορές μέσα σε τρείς ημέρες. Μετά θα πρέπει να το αγοράσει... Σε άλλες πιο συνήθεις λεπτομέρειες τώρα, το Zune είναι συμβατό με αρχεία ήχου WMA, MP3, AAC, sampling rates μέχρι 48kHz και bitrates μέχρι 320kbps. Δεν φαίνεται να υποστηρίζονται Ogg Vorbis και Flac. Στο κομμάτι της εικόνας, υποστηρίζονται αρχεία WMV μέ bitrate μέχρι 1.5Mbps ενώ μπορείτε να δείτε και αρχεία γραφικών JPEG.
H συσκευή υποστηρίζεται από ένα λογισμικό αγοράς και διαχείρισης αρχείων ήχου και εικόνας στην λογική του iTunes.
Οι διαστάσεις του player είναι 112x61x16 χιλιοστά (υxπxβ), το βάρος του κάτι λιγότερο από 160 γραμμάρια και η αυτονομία του είναι 14 ώρες αν ακούτε μουσική και 4 ώρες αν βλέπετε βίντεο ή φωτογραφίες. Η τιμή στις ΗΠΑ κυμαίνεται αυτή την στιγμή στα 250 δολλάρια.
ΙΝFO: web: http://www.zune.net/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr