Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/10/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η ΜIRAI ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ VIAPHONE...

AV BLOG 

SITE MAP


Η Mirai στην Ελληνική αγορά
26.10.2006
Η συνάντησή μας με τον Erik Seemann, διευθυντή πωλήσεων της Mirai στην Ευρωπαική αγορά, έγινε ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της έκθεσης Hχος+Εικόνα, την στιγμή που -κατά παράδοση- γίνονται οι τελευταίες (ή όχι και τόσο τελευταίες...) εργασίες για την κατασκευή των περιπτέρων.  Ποιο ενδιαφέρον μπορεί να έχει μια έκθεση που αφορά τον τελικό καταναλωτή, όταν μία εταιρία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει καλά-καλά την παρουσία της στην αγορά; Για τον Seemann όλα είναι θέμα ρυθμού και χρόνου: μπορεί να μην υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα προιόντα (κάποια από τα οποία πάντως αναμένονται πριν τα Χριστούγεννα) και τα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας να  εμφανιστούν στις αρχές του 2007, ωστόσο "η σχέση με τον καταναλωτή και την αγορά πρέπει να χτίζεται σταδιακά και να μην βασίζεται απλώς σε έναν όγκο πωλήσεων, που μας ενδιαφέρει μεν αλλά δεν είναι το μοναδικό μας κριτήριο".  Ο όγκος πωλήσεων και κατ΄επέκτασιν η πολιτική τιμών έφεραν στη συζήτηση το κρίσιμο θέμα των τιμών.  Οι άνθρωποι της Viafon (που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Mirai στην ελληνική αγορά) αρνήθηκαν πεισματικά να εκστομίσουν τιμές αλλά η γλώσσα του σώματος είπε πολλά: Τα  προιόντα της Mirai θα κοστολογηθούν μάλλον λογικά, αν θέλετε τη γνώμη μου, αν και "δεν σκοπεύουμε να εμπλακούμε στον πόλεμο τιμών που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και να σκοτώσουμε τα προιόντα μας" όπως συμπλήρωσε ο Seemann, ο οποίος προφανώς κάτι γνωρίζει για τον πόλεμο αυτό, αφού η Chi Mei, μητρική εταιρία της Mirai κατασκευάζει πάνελς LCD για πολλές και γνωστές εταιρίες.
Ο διευθυντής πωλήσεων της Mirai στην Eυρώπη, Eric Seeman, παρακολούθησε από κοντά την οργάνωση της πρώτης παρουσίας της εταιρίας επί ελληνικού εδάφους και μας μίλησε για του στόχους της εταιρίας. Μαζί με τον Βαγγέλη Σωτηρούπουλο (Νew Business  Development Manager, δεξιά) εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρίας στην Ελλάδα.
Ενα από τα σημεία στα οποία η στρατηγική της Mirai δίνει έμφαση είναι η παροχή υπηρεσίας στον πελάτη. "Αν το χαμηλό κόστος αγοράς σημαίνει ότι αμέσως μετά την πώληση ξεχνάς τον πελάτη και τον αφήνεις στην τύχη του", λέει ο Seemann, "τότε υπάρχει πρόβλημα". "Η Mirai προσφέρει σέρβις πολύ υψηλής ποιότητας το οποίο εξασφαλίζει άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα και επισκευή της συσκευής ή λύση του προβλήματος με άλλο τρόπο μέσα σε πέντε το πολύ ημέρες". Η εγγύηση των τηλεοράσεων περιλαμβάνει και την παραλαβή/παράδοση της συσκευής από το σπίτι του πελάτη.
Την στιγμή αυτή η εταιρία διαθέτει μία  μικρή σειρά από τηλεοράσεις LCD με διαγωνίους 20 έως 37 ίντσες καθώς και μία σειρά από μόνιτορ υπολογιστών ανάμεσα στα οποία ένα από τα πρώτα 22άρια ευρείας οθόνης που μπήκε στην ευρωπαική αγορά με λόγο πλευρών 16:10, εγγενή ανάλυση 1680x1050 και είσοδο VGA/DVI-D. Η κορυφαία 37άρα (την οποία είχαν την ευκαιρία να δούν οι επισκέπτες της έκθεσης) είναι HD Ready και διαθέτει εισόδους HDMI/SCART και component. Oι τηλεοράσεις της Mirai (που σημαίνει "μέλλον" στην Ιαπωνική γλώσσα) κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από την Chi Mei, μια εταιρία η οποία ξεκίνησε ως πετροχημική βιομηχανία και διαθέτει, την στιγμή αυτή, θυγατρικές οι οποίες μπορούν να παρέχουν τα περιβλήματα, τα chips και τα LCD panels.
ΙΝFO: Viafon, τηλ.: 210-383.1648,
web:
http://www.nl-mirai.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr