Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2006


english abstract

 

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ NEODIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Τα προιόντα της Neodio στην ελληνική αγορά
27.11.2006
Tα προιόντα της Neodio τα είδαμε για πρώτη φορά στο Athens High End Show 2006, στο δωμάτιο του Mythos Audio ο οποίος είναι και αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα. Η Neodio είναι μια Γαλλική εταιρία που ιδρύθηκε το 2001 από τον Stepane Even ο οποίος, με βάση τα όσα αναφέρει ο ίδιος, ξεκίνησε ως ερασιτέχνης κατασκευαστής και φίλος της υψηλής πιστότητας. Σε κάθε περίπτωση, κρίνοντας από την εμφάνιση των προιόντων, η Neodio είναι μια εταιρία με άποψη: Οι συσκευές της μοιράζονται μια κοινή αισθητική της οποίας τα κύρια γνωρίσματα είναι οι καμπυλωμένες ακμές, τα φινιρισμένα με ξύλο περιβλήματα, τα πολύ απλά user interface και μια κοινή φιλοσοφία που δείχνει, εκ πρώτης όψεως ενδιαφέρουσα: Οι ενισχυτές δεν χρησιμοποιούν βρόχους ολικής αρνητικής ανάδρασης και η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους εξασθενητές (με 64 βήματα του 1dB), χρησιμοποιούνται βαριά τροφοδοτικά και πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων (με επιχρυσωμένες πίστες σε κάποιες περιπτώσεις) ενώ ενδιαφέρον έχει και η ρητή διαβεβαίωση ότι δεν χρησιμοποιούνται εξωτικά "audiophile" αλλά υψηλής αξιοπιστίας βιομηχανικά υλικά και διαδικασίες συναρμολόγησης οι οποίες περιλαμβάνουν και άφθονα SMDs!
Ο κατάλογος της Neodio δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος: Περιλαμβάνει τρεις ολοκληρωμένους ενισχυτές, τους Model 61, Model 100 και Model 150 και ένα CD player, το CD One.
Ολοι οι ενισχυτές διαθέτουν τέσσερεις εισόδους line και μια έξοδο για εγγραφή και η ισχύς τους είναι 2x60W/8Ω και 2x90W/4Ω, 2x100W/8Ω και 2x180W/4Ω, 2x150W/8Ω και 2x250W/4Ω αντιστοίχως για τον Model 61, τον Model 100 και τον model 150 ενώ μοιράζονται και το ίδιο σύστημα ρύθμισης της στάθμης (τον εξασθενητή που αναφέρθηκε στην αρχή). Ο μεγάλος Model 150 διαθέτει τροφοδοτικό με δύο μετασχηματιστές συνολικής ισχύος 1.2kVA.
Το CD One είναι βασισμένο σε έναν μηχανισμό DVD αρχιτεκτονικής ATAPI (για χρήση σε υπολογιστές) και χρησιμοποιεί ένα πακέτο της Crystal (CS8416/8420/4398) στην θέση του ψηφιακού interface, του upsampler και του DAC αντιστοίχως, προσφέροντας upsampling στα 24bit/192kHz. Το αναλογικό στάδιο χρησιμοποιεί φίλτρα δεύτερης τάξης και η τροφοδοσία περιλαμβάνει 7 σταθεροποιημένα στάδια.
Ολες οι συσκευές διαθέτουν περιβλήματα από αλουμίνιο και μπορούν να ελεγχθούν μέσω ενός κοινού τηλεχειριστηρίου.
Τέλος, η Neodio προσφέρει και μια μικρή σειρά από αξεσουάρ η οποία περιλαμβάνει καλώδιο ισχύος, interconnect και ένα πολύπριζο.
ΙΝFO: Mythos Audio, τηλ.: 2310-457.010, web: http://www.mythosaudio.com/, http://www.neodio-hifi.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr