Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα mobile audio της Acoustic Research στην Ελλάδα.

Τα προϊόντα mobile audio της Acoustic Research στην Ελλάδα.
2017/10/09, [δ.τ.]

Οι γνώστες της ιστορίας της υψηλής πιστότητας, αναγνωρίζουν στο όνομα της έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές συσκευών ήχου ο οποίος βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη μερικών ακρογωνιαίων λίθων του χώρου. Ανάμεσα στα “παράσημα” της AR, είναι οι ίδιοι οι ιδρυτές της, με τον Edgar Villchur να είναι ο πρώτος που περιέγραψε αναλυτικά την φόρτιση χαμηλών συχνοτήτων που γνωρίζουμε σήμερα ως “ακουστικής ανάρτηση” και τον Henry Kloss να έχει ιδρύσει μερικές από τις πιο γνωστές εταιρίες συσκευών ήχου στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους (εκτός της AR), την KLH, την Advent και την Tivoli Audio (της οποίας το original Model One έχει σχεδιάσει ο ίδιος), καθώς και η παρουσίαση. Ανάμεσα στα ιστορικά προϊόντα της AR βρίσκεται και το AR-3, το πρώτο ηχείο τριών δρόμων στο οποίο χρησιμοποιήθηκε μονάδα μεσαίων θόλου.
Φυσικά από τα 50s οι καιροί, η τεχνολογία και η αγορά έχουν αλλάξει. Στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, η AR έχει μπει, ήδη από το 2013, στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο του mobile audio με μια σειρά συσκευών που αντιπροσωπεύονται πλέον στην ελληνική αγορά από την Audio Harmony. Την στιγμή αυτή, είναι διαθέσιμες πέντε συσκευές, από τις οποίες οι τρεις είναι DAPs (προσωπικά/φορητά Digital Audio Players με δυνατότητα χειρισμού σημάτων υψηλής ανάλυσης), ενώ υπάρχει, ακόμη, ένα μοντέλο ακουστικών και ένας DAC/Ενισχυτής ακουστικών.
Το κορυφαίο DAP της εταιρίας είναι το AR-M2 μια συσκευή η οποία βασίζεται σε λειτουργικό Android, και τρέχει το λογισμικό playback Μ1 που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία. Στο κομμάτι των ηλεκτρονικών, η AR έχει βασιστεί στον κορυφαίο PCM1794A της Burr-Brown (με διπλό clock, το οποίο περιλαμβάνει ταλαντωτές με αντιστάθμιση θερμοκρασίας), τελεστικούς ενισχυτές OPA2134 και στάδιο εξόδου με το TPA6120A2 της Texas Instruments σε τάξη Α, με αναλογική ρύθμιση της στάθμης. Η ενσωματωμένη μνήμη είναι 64GB και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 256GB (μέσω Micro-SD XC) και η μπαταρία των 4200mAh επαρκεί για κάτι παραπάνω από οκτώ ώρες αναπαραγωγής αρχείων PCM υψηλής ανάλυσης (24/192). Υποστηρίζει, επίσης και DSD μέχρι 2x. H σειρά των players συμπληρώνεται από το μικρότερο AR-M20 (με τον PCM5242 της Burr Brown στη θέση του DAC, διπλό clock και ενισχυτή ακουστικών σε τάξη ΑΒ) καθώς επίσης και από το ΑΡ-Μ200, μια συσκευή η οποία βασίζεται σε DAC της AKM, διαθέτει ενισχυτή ακουστικών σε τάξη Α και μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming με την τεχνολογία Bluetooth APTX HD. Τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα (Μ2 και M20) βασίζονται στην αρχιτεκτονική M-Class της AR, η οποία προβλέπει τον χρονισμό του κεντρικού επεξεργαστή από το κύκλωμα χρονισμού του επεξεργαστή audio και όχι το αντίστροφο, σε μια προσπάθεια μείωσης του jitter.
O ενισχυτής ακουστικών AR-UA1 συνδυάζει ένα τελικό στάδιο βασισμένο στο TPA6120A2 της Texas με μια λύση της XMOS για το USB interface και τον PCM1784A στην θέση του DAC. Ο ενισχυτής διαθέτει έξοδο line για σύνδεση με συμβατικό σύστημα καθώς επίσης και οπτική ψηφιακή έξοδο για σύνδεση με εξωτερικό DAC.
Τέλος, τα ακουστικά AR-H1 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο εφετινό σόου του Μονάχου και βασίζονται σε επίπεδα μαγνητοστατικά διαφράγματα (planar), με μαγνητικό σύστημα από νεοδύμιο. Η αρχιτεκτονική τους είναι over-ear/ανοικτού τύπου και η AR δίνει απόκριση 10Hz-70kHz και ευαισθησία 100dB/V, με ονομαστική αντίσταση 33Ω. Το καλώδιο είναι αφαιρούμενο, καταλήγει σε βύσμα TRS 3.5mm και η συσκευασία περιλαμβάνει προσαρμογέα σε έξοδο TRS 6.3mm. Το βάρος τους είναι λίγο μικρότερο από 400gr.
Μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τα προϊόντα της AR στο CanSouth 2017 που διοργανώνεται από το κατάστημα South Sounds, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Audio Harmony.

info: Audio Harmony, τηλ.: 210-810.1800, 698-066.8368, http://www.audioharmony.gr/, http://www.acousticresearch-hifi.com/