Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 24/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


PureAA: Νέα σειρά από την Audio Analogue.


PureAA: Νέα σειρά από την Audio Analogue.
2017/10/06, [εταιρικό website]

Η Audio Analogue παρουσίασε μια νέα σειρά προϊόντων με την ονομασία PureAA. Η νέα σειρά, η οποία προς το παρόν περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή και έναν προενισχυτή phono, βασίζεται σε συνδυασμό τριών βασικών χαρακτηριστικών, τα οποία η εταιρία θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάσεις της, την απλή σχεδίαση, τον κορυφαίο ήχο και τον καλύτερο λόγο τιμής/απόδοσης. Με βάση τις δημοσιευμένες πληροφορίες, ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων έχει κάποιες από τις ρίζες του στην συνεργασία της Audio Analogue με την Airtech, όταν ανέπτυσσαν την σειρά Anniversary, αλλά σε αντίθεση με την μινιμαλιστική προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε εκεί, οι συσκευές PureAA θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη συνδεσιμότητα.
Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής ονομάζεται AAcento και βασίζεται σε έναν custom μετασχηματιστή 480W για να αποδώσει 2x100W/8Ω και 2x200W/4Ω από ένα κύκλωμα χωρίς βρόχο ολικής αρνητικής ανάδρασης, τόσο στα κυκλώματα προενίσχυσης όσο και στα κυκλώματα του σταδίου ισχύος. Το κύκλωμα δεν χρησιμοποιεί τελεστικούς ενισχυτής σε μορφή ολοκληρωμένων και η ρύθμιση της στάθμης είναι ψηφιακώς ελεγχόμενη. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του είσοδο phono για κεφαλές MM/MC με ενσωματωμένο υποηχητικό φίλτρο, ενισχυτή ακουστικών σε τάξη Α (επίσης χωρίς αρνητική ανάδραση), καθώς και μία είσοδο balanced (XLR). Συνολικά, οι είσοδοι είναι τέσσερις, ενώ υπάρχει επίσης και έξοδος προενισχυτή και δυνατότητα “Direct” για σύνδεση με πολυκαναλικά συστήματα οικιακής διασκέδασης.
Ο προενισχυτής phono ονομάζεται AAphono και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κεφαλές κινητού πηνίου και κινητού μαγνήτη, προσφέροντας δυνατότητα ρύθμισης της χωρητικότητας (MM) και της αντίστασης (ΜC) εισόδου, μέσω διακοπτών που βρίσκονται στο κάτω μέρος του σασί, ακριβώς πίσω από την πρόσοψη. Το κύκλωμα βασίζεται σε δύο στάδια (και όχι σε ένα με μεγαλύτερο κέρδος), μια προσέγγιση η οποία, κατά την εταιρία, προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στην αποέμφαση RIAA. Μεταξύ των δύο σταδίων μεσολαβεί ένα υποηχητικό φίλτρο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην υλοποίηση των φίλτρων είναι υψηλής ποιότητας (οι πυκνωτές είναι πλαστικού φιλμ) και η προσέγγιση των ιδανικών τιμών έχει γίνει με χρήση εξαρτημάτων σε παράλληλη σύνδεση έτσι ώστε να μειωθούν οι ανοχές οι οποίες οφείλονται σε τυχαίες αποκλίσεις στις τιμές των υλικών. Το τροφοδοτικό είναι τριπλό, με τον ένα κλάδο να τροφοδοτεί τα κυκλώματα ελέγχου και τους δύο άλλους να δύο κανάλια.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.audioanalogue.com/