Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 06/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Σειρά Vantage Anniversary από την AudioSolutions.




Σειρά Vantage Anniversary από την AudioSolutions.
2017/10/27, [εταιρικό website]

Με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου από την ίδρυσή της, η AudioSolutions παρουσίασε μια νέα σειρά ηχείων, η οποία ονομάζεται Vantage Anniversary, διαθέτει νέα αισθητική και χρησιμοποιεί νέα υλικά στο φινίρισμα και την κατασκευή. Το πρώτο διαθέσιμο μοντέλο είναι το Vantage S, μια σχεδίαση τεσσάρων δρόμων με καμπίνα δαπέδου και υψηλή ευαισθησία.
Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες, η σειρά Vantage Anniversary θα περιλαμβάνει τα κορυφαία μοντέλα της και θα απαρτίζεται από πέντε ηχεία, τρία δαπέδου, ένα βάσης και ένα για χρήση σε κεντρικό κανάλι και έχει εξελιχθεί με βάση την εμπειρία της AudioSolutions από την σειρά Vantage Classic. Όλα τα ηχεία της σειράς διαθέτουν καμπίνες με μεγαλύτερη ακαμψία, οι οποίες χρησιμοποιούν κόντρα πλακέ σημύδας για την κατασκευή της εσωτερικής δομής και των πλευρών, μια προσέγγιση που οδηγεί σε πολύ χαμηλούς συντονισμούς, χαμηλότερους και από αυτούς μιας καμπίνας από αλουμίνιο, αναφέρει η εταιρία. Η αιτία πίσω από αυτή την συμπεριφορά είναι η “προφόρτιση” των ξύλινων επιφανειών, οι οποίες λόγω των δυνάμεων που εξασκούνται έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά απόσβεσης.
Το Vantage Anniversary S (από την λέξη Small) είναι το μικρότερο ηχείο δαπέδου της σειράς και βασίζεται σε ένα νέο μεγάφωνο μεσαίων (5 ιντσών) και ένα τουίτερ με θόλο από βηρύλλιο για την απόδοση ολόκληρης της περιοχής πάνω από τα 200Hz (με συχνότητα cross μεταξύ τους, τα 8kHz), δύο γούφερ 5.5 ιντσών για την απόδοση της περιοχής 50Hz-200Hz και ένα γούφερ 8 ιντσών με κώνο από αλουμίνιο, το οποίο ακτινοβολεί προς το δάπεδο και αποδίδει την περιοχή των πολύ χαμηλών συχνοτήτων (μέχρι τα 50Hz). Στα φίλτρα χρησιμοποιούνται πυκνωτές της Jantzen και οι ακροδέκτες σύνδεσης με τον ενισχυτή είναι της WBT. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηχείο με υψηλή ευαισθησία (91dBSPL/2.83V/1m) και σημαντικές δυνατότητες στάθμης (112dBSPL-C από δύο ηχεία, σε απόσταση τριών μέτρων, σε έναν χώρο 55 τετραγωνικών μέτρων). Το ηχείο είναι ασύμμετρο ως προς το ύψος, με την μπάφλα να φτάνει τα 104 εκατοστά και το πίσω μέρος τα 121 εκατοστά, μια σχεδίαση η οποία “ελαφραίνει” το Vantage S ως προς την φυσική του παρουσία στον χώρο, σύμφωνα με την εταιρία. Σε ό,τι αφορά το φινίρισμα, η AudioSolutions έχει επιλέξει ένα φύλλο από ένα σύνθετο υλικό (η σύστασή του περιλαμβάνει ψήγματα κάποιου είδους λίθου και πολυουρεθάνη) που δίνει στο ηχείο μια ιδιαίτερη εμφάνιση, την οποία τονίζει η διχρωμία (το πίσω μέρος της καμπίνας είναι φινιρισμένο με μαύρο συνθετικό υλικό κυψελοειδούς υφής) και κάποιες λεπτομέρειες σε έντονο χρώμα.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleon-audio.com/, http://www.audiosolutions.lt/