Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 31/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ayre: Υποστήριξη Qobuz από τον QX-5 Twenty.


Ayre: Υποστήριξη Qobuz από τον QX-5 Twenty.
2017/07/22, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής, μετά την υποστήριξη του Roon, στις αρχές της χρονιάς, πραγματοποίησε νέα αναβάθμιση στον QX-5 Τwenty, η οποία επιτρέπει το streaming από την δημοφιλή γαλλική υπηρεσία Qobuz. Η αναβάθμιση στο λογισμικό γίνεται αυτόματα, χωρίς κόστος, στον πρώτο κύκλο πλήρους ενεργοποίησης τουπροενισχυτή, ενώ είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και αφορά το υποσύστημα της ενσύρματης δικτύωσης μέσω Ethernet. Μετά την αναβάθμιση, ο χρήστης του προενισχυτή μπορεί να συνδεθεί με την υπηρεσία υπό την προϋπόθεση ότι θα ενεργοποιήσει κάποια από τις διαθέσιμες συνδρομές (προσφέρεται και μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος).
Το Qobuz είναι μια συνδρομητική υπηρεσία streaming μουσικών αρχείων η οποία βασίζεται σε μια συλλογή σαράντα εκατομμυρίων τρακ, από τα οποία ένας μεγάλος αριθμός, που αντιστοιχεί σε 70.000 περίπου άλμπουμ είναι υψηλής ανάλυσης. Η υπηρεσία περιλαμβάνει λίστες που έχουν δημιουργηθεί από ειδικούς και γνώστες συγκεκριμένων μουσικών ρευμάτων και το streaming συνοδεύεται από κείμενα και πληροφοριακό υλικό.
Το QX-5 Twenty της Ayre είναι ένα ψηφιακό hub (στην πράξη, ένας ψηφιακός προενισχυτής/DAC, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί και στο τοπικό δίκτυο), το οποίο βασίζεται σε μετατροπέα της ESS (ES9038PRO), ειδικά σχεδιασμένο κύκλωμα clock (προϊόν συνεργασίας των Ayre/Morion) καθώς και στο γνωστό ψηφιακό φίλτρο ελάχιστης φάσης το οποίο έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί συστηματικά στις ψηφιακές της συσκευές η Ayre. Το πακέτο περιλαμβάνει, ακόμη, ένα ρυθμιστικό στάθμης 100 βημάτων, γραμμικό τροφοδοτικό και την γνωστή ποιότητα κατασκευής της συγκεκριμένης εταιρίας. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 10 ψηφιακές εισόδους, οκτώ συμβατικές με δυνατότητα χειρισμού 24/192, μία θύρα USB η οποία ανεβαίνει μέχρι τα 24/384 (PCM) και DSD128 (μέσω DoP), καθώς και Ethernet (24/192 και DSD64).
Παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωση της υποστήριξης του Qobuz από τον QX-5 Twenty, η Ayre ανακοίνωσε την επανακυκλοφορία, σε περιορισμένο αριθμό, μιας από τις πλέον ενδιαφέρουσες συσκευές της, του μετατροπέα A/D QA-9. Η της εταιρία αναφέρει ότι θα κατασκευαστούν μόνο 25 συνολικά συσκευές, 15 έκδοσης “Pro” και 10 “απλές” και ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διαφορά της Pro έκδοσης έγκειται στην ύπαρξη ενός interface για κεντρικό χρονισμό του ψηφιακού συστήματος (Word Clock). Όσοι ενδιαφέρονται για έναν QA-9 θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο της εταιρίας στην ελληνική αγορά (Audio Temple).

info: Audio Temple, τηλ.: τηλ.: 210-642.9655, http://www.audiotemple.gr/, http://www.ayre.com/