Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DAC3: Και η Benchmark πάει “PRO”!


Και η Benchmark πάει “PRO”!
2017/11/17, [δ.τ.]

Με την παρουσίαση, στο τέλος της περασμένης χρονιάς, του DAC3, η Benchmark συγκαταλέγεται μεταξύ των κατασκευαστών που επένδυσαν στο νέο κορυφαίο ολοκληρωμένο μετατροπής d/a της ESS, το ES9028PRO. Αλλά, βεβαίως, οι Αμερικάνοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν μερικές ακόμη βελτιώσεις σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα προϊόντα τους, καθώς σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, ο DAC3 αποτελεί την εξέλιξη του DAC2 και προσφέρει χαμηλότερη παραμόρφωση και θόρυβο σε σχέση με αυτόν.
Οι ομοιότητες με τον προηγούμενο DAC της σειράς είναι αρκετές και ξεκινούν από την εμφάνιση και τις διαστάσεις του σασί καταλήγοντας στην βασική εσωτερική δομή. Η Benchmark χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο καταστολής του jitter που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια (UltraLock) αλλά στην τρίτη του έκδοση πλέον και βασίζεται σε εσωτερική επεξεργασία 32-bit, διατηρώντας ένα “ψηφιακό” headroom πάνω από τα 0dBFS (+3.5dB), το οποίο εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει υπερφόρτωση λόγω της ψηφιακής επεξεργασίας. Κάθε κανάλι της συσκευής χρησιμοποιεί 4 μετατροπείς του ES9028PRO (συνολικά το ολοκληρωμένο διαθέτει οκτώ) σε παράλληλη/balanced τοπολογία, η οποία βελτιώνει το λόγο σήματος προς θόρυβο κατά 6dB. Το ίδιο το ολοκληρωμένο έχει καλύτερες επιδόσεις σε θέματα παραμόρφωσης, απόκρισης συχνότητας και clocking, αποτελώντας έτσι μια καλύτερη βάση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.
Όλες οι ψηφιακές είσοδοι του DAC3 μπορούν να διαχειριστούν σήματα PCM και DSD/native (τα τελευταία μέσω DoP 1.1). Εκτός από τις δύο εξόδους ακουστικών, ο DAC3 μπορεί να οδηγήσει, όπως και οι DAC1 και DAC2, τελικούς ενισχυτές και ενεργά ηχεία μέσω την εξόδων XLR που διαθέτει, προσφέροντας μάλιστα την δυνατότητα ρύθμισης του συνολικού κέρδους με παθητικούς εξασθενητές στην έξοδο, ώστε να προσαρμόζεται πλήρως στην ευαισθησία τους.

info: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, http://www.locationhiend.com/, http://www.benchmarkmedia.com/