Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 24/04/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα σειρά υπογούφερ από την Bowers & Wilkins.

Νέα σειρά υπογούφερ από την Bowers&Wilkins.
2017/02/09, [δ.τ.]

Η νέα σειρά ονομάζεται DB και περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα πιο ισχυρά ενεργά υπογούφερ του Βρετανού κατασκευαστή. Βασίζονται σε γούφερ με κώνο από Aerofoil, το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται στα μεγάφωνα των ηχείων της κορυφαίας σειράς 800 Diamond και η εταιρία δηλώνει ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει κατασκευάσει ποτέ σε sub, μια δήλωση που έχει ασφαλώς μεγάλο ειδικό βάρος.
Τα μοντέλα της σειράς είναι το DB1D, το DB2D και το μικρό DB3D. Η κατασκευή τους βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από το ιστορικό DB-1, αλλά η νέα σειρά επωφελείται -εκτός της χρήσης του Aerofoil- και από τα καλύτερα ψηφιακά ηλεκτρονικά που ενσωματώνει.
Και τα τρία μοντέλα περιλαμβάνουν ισχυρούς ενισχυτές, στην περίπτωση του κορυφαίου DB1D η ισχύς φθάνει τα 2.000W και χρησιμοποιούν δύο μονάδες τοποθετημένες στην ιδιαίτερα στιβαρή καμπίνα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασθενούν οι έντονοι κραδασμοί. Ο κώνος από Aerofoil είναι, σύμφωνα με την εταιρία, ιδιαίτερα ελαφρύς και άκαμπτος σε σχέση με κατασκευές από άλλα, περισσότερο συμβατικά, υλικά και μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ χαμηλές συχνότητες με μεγάλη ακρίβεια. Ο κώνος του μεσαίου μοντέλου, DB2D είναι όμοιος με αυτόν του 800 D3 ενώ το κορυφαίο μοντέλο χρησιμοποιεί τον μεγαλύτερο κώνο από Aerofoil που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, με διάμετρο 12 ιντσών.
Οι ενισχυτές των δύο μικρότερων μοντέλων αποδίδουν 1000W και όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό στάδιο προενίσχυσης με επεξεργαστή σήματος ο οποίος “τρέχει” αλγόριθμους που έχει αναπτύξει η ίδια η B&W, όπως ο Dynamic EQ και ο Room EQ, ώστε το υπογούφερ να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου όπου θα τοποθετηθεί.
Η ρύθμιση των υπογούφερ της σειράς DB βασίζεται σε μια εφαρμογή που τρέχει σε συσκευές iOS και Android, χωρίς να χρειάζεται κάποιο εξωτερικό μικρόφωνο. Η εφαρμογή προσφέρει πρόσβαση στις διάφορες παραμέτρους και δυνατότητες και, επίσης, έναν οδηγό για την σωστή τοποθέτηση. Η εταιρία προορίζει τα προϊόντα της σειράς DB ως συνοδεία των ηχείων της σειράς 800, αλλά, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, είναι κατάλληλα και για τα ηχεία της σειράς CM καθώς και για ηχεία άλλων κατασκευαστών. Η σειρά αναμένεται στη διεθνή αγορά μέσα στο Μάιο.

info: Audio Veterans, τηλ.: 211-0121.616-7, http://audioveterans.gr/, http://www.bowers-wilkins.net/