Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 20/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Cable + Pro: Ενεργό interconnect από την Burson.



Cable + Pro: Ενεργό interconnect από την Burson.
2017/05/10, [εταιρικό website]

Με το Cable + Pro, η Burson επιχειρεί να ελέγξει την σχέση μεταξύ της αντίστασης εξόδου μιας πηγής και της αντίστασης εισόδου της συσκευής που ακολουθεί. Στην πράξη, ενσωματώνει στο καλώδιο ένα κύκλωμα απομόνωσης με πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου, βασισμένο στο επιτυχημένο άρθρωμα V5 και, σύμφωνα με την εταιρία, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα του mismatch, επιτρέποντας στον χρήστη “να ακούσει το 100% του συστήματός του”.
Τα αρθρώματα της Burson είναι μια γνωστή (και επιτυχημένη) προσπάθεια της εταιρίας η οποία ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου χρόνια και είχε ως στόχο την δημιουργία τελεστικών ενισχυτών υλοποιημένων με διακριτούς ημιαγωγούς οι οποίοι θα αντικαθιστούσαν τα αντίστοιχα ολοκληρωμένα κυκλώματα σε διάφορες συσκευές. Τα Cable + Pro χρησιμοποιούν το άρθρωμα V5 το οποίο είναι ένας απομονωτής με ταιριασμένα FETs και αντιστάσεις μεταλλικού φιλμ υψηλής ακρίβειας (0.5%). Το κύκλωμα έχει απόκριση συχνότητας DC-55kHz (±1dB), ολική αρμονική παραμόρφωση 0.005% και λόγο σήματος προς θόρυβο που ξεπερνά τα 118dB (με κέρδος +6dB). Η αντίσταση εξόδου είναι 3Ω.
Το ενεργό μέρος των καλωδίων τοποθετείται σε ένα μεταλλικό περίβλημα από μονοκόμματο αλουμίνιο και τα ίδια τα καλώδια (και οι ακροδέκτες) είναι της Canare, μια εταιρία ιδιαίτερα γνωστή, της οποίας τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε στούντιο ηχοληψίας και ραδιοφωνίας καθώς επίσης και σε άλλες εγκαταστάσεις επαγγελματικού ήχου, όπως αναφέρει η Burson.
Τα Cable + Pro προσφέρονται, αυτή τη στιγμή, σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις. Την R2R, η οποία είναι τερματισμένη με βύσματα RCA και στις δύο πλευρές, την A2R, τερματισμένη με βύσμα TRS 3.5mm στην πλευρά της εισόδου και με RCA στην πλευρά της εξόδου και την A2Α, τερματισμένη με βύσματα TRS 3.5mm και στις δύο πλευρές. Είναι προφανές ότι τα καλώδια είναι αυστηρώς κατευθυντικά, καθώς μεταξύ των βυσμάτων εισόδου και εξόδου παρεμβάλλεται το buffer το οποίο δεν μπορεί, φυσικά, να συνδεθεί αντίστροφα!
Τα καλώδια είναι ήδη διαθέσιμα (με τιμή κάτω από τα $200,- στο web shop της εταιρίας) και στην συσκευασία περιλαμβάνεται το εξωτερικό τροφοδοτικό που χρειάζεται το buffer.

info: South Sounds/Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-383.9399, http://audiosoulultra.gr/, https://www.bursonaudio.com/