Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Canary Audio στην ελληνική αγορά.




Τα προϊόντα της Canary Audio στην ελληνική αγορά.
2017/04/25, [δ.τ.]

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες κατασκευαστές συσκευών βασισμένων σε λυχνίες υποστηρίζεται πλέον στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για την Canary Audio της οποίας τα προϊόντα εισάγονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο από την Chameleon Audio.
H Canary Audio είναι γνωστή για την συμπάθεια που τρέφει στις 300Β και η σειρά των τελικών ενισχυτών της (δέκα μοντέλα συνολικά) βασίζεται σε αυτές τις λυχνίες, είτε συνδεσμολογημένες σε push-pull, είτε ως single ended. Πολλοί, επίσης, την γνωρίζουν ως τον κατασκευαστή OEM για τους ενισχυτές της διάσημης Western Electric, με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. Ο κορυφαίος ενισχυτής της Canary είναι ο Reference Two, μια σχεδίαση μονομπλόκ, η οποία διαθέτει έξι 300Β ανά κανάλι και αποδίδει 80W. Η εταιρία χρησιμοποιεί, επίσης, στάδια εξόδου με 6C7A και EL34 σε δικαναλικές σχεδιάσεις ενώ διαθέτει και δύο ολοκληρωμένους ενισχυτές, τον M608 (EL34, Ultra Linear) και τον M320 (200B, push-pull).
Αντιστοίχως μεγάλος αριθμός μοντέλων υπάρχει και στην περίπτωση των προενισχυτών. Το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας είναι ο C3000 Signature Edition, μια κατασκευή σε τέσσερα σασί, δύο για τους προενισχυτές και δύο για τα αντίστοιχα τροφοδοτικά τα οποία βασίζονται, επίσης, σε λαμπάτα στάδια ανόρθωσης. Στην ίδια σειρά περιλαμβάνεται ο μικρότερος C1000 (επίσης σε τέσσερα σασί) και υπάρχουν πέντε ακόμη μικρότερα μοντέλα, τα τρία με εξωτερικό τροφοδοτικό. Η Canary διαθέτει, ακόμη, προενισχυτή phono (για κεφαλές κινητού πηνίου) καθώς και έναν παθητικό προενισχυτή (P100) βασισμένο σε εξασθενητή με ποτενσιόμετρο της Alps).
Σε ότι αφορά στις ψηφιακές πηγές, η Canary διαθέτει ένα CD player (CD-300), βασισμένο σε μετατροπέα που πραγματοποιεί upsampling στα 24/192 και σε ένα στάδιο εξόδου με μία 6922 ανά κανάλι, καθώς επίσης και ένα CD Transport (CT-600) το οποίο χρησιμοποιεί τον μηχανισμό CD-Pro2 της Philips και διαθέτει τέσσερις ψηφιακές εξόδους (και είναι, μαζί με τον παθητικό προενισχυτή, μια από τις δύο συσκευές της εταιρίας χωρίς λυχνίες).
Η κατάλογος με τα προϊόντα της Canary κλείνει με τον KD-2000, έναν USB-DAC βασισμένο σε δύο ES9018 Sabre της ESS (ένα ανά κανάλι) τα οποία ακολουθούνται από ένα στάδιο εξόδου με 6922, που καταλήγει σε single ended και balanced εξόδους. Η συσκευή διαθέτει πέντε συμβατικές ψηφιακές εισόδους (η μια είναι I2S) και μια θύρα USB μέσω τις οποίας μπορεί να πραγματοποιήσει streaming μέχρι 32/384 (PCM) και DSD128 (DSD μέσω DoP).
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Canary Audio μπορείτε να πάρετε από την Chameleon Audio.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, http://www.canaryaudio.com/