Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 10/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Chord Electronics επιστρέφει στην Ελληνική αγορά.


Η Chord Electronics επιστρέφει στην Ελληνική αγορά.
2017/07/08, [δ.τ.]

Μετά από μια μικρής διάρκειας απουσία, ένας από τους γνωστούς και ενδιαφέροντες Βρετανούς κατασκευαστές επαναδραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά. Ο λόγος για την Chord Electronics, τα προϊόντα της οποίας θα εισάγει και θα υποστηρίζει η Audio Design.
H Chord έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά των audiophiles, τόσο με την ιδιαίτερη εμφάνιση των προϊόντων της, το σύνολο των οποίων χρησιμοποιεί σασί κατασκευασμένα από μονοκόμματο αλουμίνιο με μορφές που αποκλίνουν λιγότερο ή περισσότερο από αυτό που θα ονόμαζε κανείς “συμβατικό”, όσο και με την τόλμη που την διακρίνει σε ότι αφορά τον ίδιο τον σχεδιασμό των ηλεκτρονικών και ιδιαίτερα με την δουλειά του Rob Watts στο κομμάτι της ψηφιακής σχεδίασης και της επεξεργασίας του σήματος. Η λίστα με τα προϊόντα της εταιρίας είναι μεγάλη και περιλαμβάνει ψηφιακές πηγές (CD players και streamers), μετατροπείς d/a, καθώς επίσης και ενισχυτές (προενισχυτές phono και line και τελικούς ενισχυτές, δικαναλικούς και μονομπλόκ).
Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, η Chord παρουσίασε τον νέο τελικό ενισχυτή TToby ο οποίος είναι σχεδιασμένος να συμπληρώνει αισθητικά και λειτουργικά τον δημοφιλή DAC/Ενισχυτή ακουστικών Hugo και αποδίδει 100W ανά κανάλι βασισμένος σε διακοπτικό τροφοδοτικό (μια από τις περιοχές των ηλεκτρονικών στις οποίες η εταιρία εξειδικεύεται). Πρόσφατα, μάλιστα, οι Βρετανοί παρουσίασαν μια νέα και βελτιωμένη έκδοση του ίδιου του Hugo (ο οποίος αποδείχθηκε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία). O Hugo 2 διαθέτει νέο σασί, περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης και αλλαγές στο κύκλωμα. Όπως και η προηγούμενη έκδοση, βασίζεται σε ένα FPGA το οποίο τρέχει την τελευταία έκδοση των αλγορίθμων της Chord, μαζί με τα νέα φίλτρα που έχει σχεδιάσει ο Rob Watts (WTA: Watts Transient Aligned, συνολικά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές). Ο Hugo 2 προσφέρει δύο συμβατικές ψηφιακές εισόδους (ομοαξονική και οπτική) καθώς και θύρα USB μέσω της οποίας μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μέχρι 768kHz (PCM) και DSD512 (DSD 8x). Υπάρχει, ακόμη δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έξοδο line (RCΑ) καθώς και δύο εξόδους για σύνδεση ακουστικών (TRS 3.5mm και 6.4mm).
Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα της Chord Electronics μπορείτε να πάρετε επικοινωνώντας με τον νέο αντιπρόσωπο της Chord στην ελληνική αγορά, την Audio Design.

info: Audio Design, τηλ.: 210-645.9608, http://audiodesign.com.gr/, http://www.chordelectronics.co.uk/