Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Επετειακοί ενισχυτές από την Conrad-Johnson.

Επετειακοί ενισχυτές από την Conrad-Johnson.
2017/11/10, [εταιρικό website]

Με την ευκαιρία του εορτασμού 40 ετών από την ίδρυσή της, η Conrad-Johnson ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο τελικών ενισχυτών περιορισμένης παραγωγής, του δικαναλικού ART150 και του μονομπλόκ ART300. Οι δύο συσκευές σχεδιάστηκαν αρχικώς ως ενισχυτές αναφοράς για εσωτερική χρήση και ο αριθμός που θα προσφερθεί στην ελεύθερη αγορά θα είναι συγκεκριμένος, 250 ART150 και 125 ζευγάρια ART300.
Το κύκλωμα των δύο ενισχυτών είναι παρόμοιο και περιλαμβάνει τρία στάδια, το στάδιο κέρδους (με μία τρίοδο), το phase splitter/driver (με δύο τριόδους, μια ανά φάση) και το στάδιο ισχύος το οποίο βασίζεται σε λυχνίες KT150. Ο ART150 χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι KT150 ανά κανάλι, σε συνδεσμολογία push-pull, για να αποδώσει 150W ανά κανάλι, ενώ ο ισχυρότερος ART300 χρησιμοποιεί τέσσερις KT150 ανά μονομπλόκ (επίσης push-pull) για να αποδώσει 300W. Στο κύκλωμα εφαρμόζεται ένα μικρό ποσοστό αρνητικής ανάδρασης (12dB). Η τροφοδοσία των πρώτων σταδίων είναι διαχωρισμένη από αυτήν του σταδίου εξόδου και χρησιμοποιεί σταθεροποίηση ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απομόνωση.
Η Conrad-Johnson αναφέρει ότι χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας όπως αντιστάσεις metal foil και πυκνωτές με διηλεκτρικό Teflon (CJD) για την σύζευξη του σταδίου οδήγησης με το στάδιο ισχύος και σε παράλληλη σύνδεση με τους πυκνωτές πολυπροπυλενίου των σταθεροποιητών. Οι μετασχηματιστές εξόδου είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να προσφέρουν μεγάλο εύρος λειτουργίας, ενώ προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα των βυσμάτων (επίχρυσα, με χαλκό ελεύθερο οξυγόνου) και στην εσωτερική καλωδίωση. Οι ενισχυτές είναι χειροποίητοι και οι επιδόσεις τους ελέγχονται πριν την έξοδό τους από την γραμμή παραγωγής.

info: Golden Acoustics, τηλ.: 210-292.1131, http://www.goldenacoustics.gr/, http://www.conrad-johnson.com/