Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 11/12/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Cyrus στην ελληνική αγορά.


Τα προϊόντα της Cyrus στην ελληνική αγορά.
2017/11/07, [δ.τ.]

Ένας από τους ιστορικούς Βρετανούς κατασκευαστές, η Cyrus, επανήλθε στην ελληνική αγορά με την υποστήριξη της Sound Gallery. Οι φίλοι του καλού ήχου μπορούν και πάλι να ακούσουν τα κλασσικά half-width συστήματα μιας εταιρίας που σημάδεψε τα 80s και, εν πολλοίς, ανακαθόρισε την έννοια “οικονομικό Hi-Fi”, διαδίδοντας την ιδέα του καλού ήχου σε μερίδες κοινού που μέχρι τότε είχαν άγνοια γύρω από το θέμα.
Η αρχή έγινε το 1984, όταν η Mission (η γνωστή εταιρία κατασκευής ηχείων), έστησε ένα νέο brand name για να βάλει στην αγορά έναν ενισχυτή με σχετικώς χαμηλή τιμή αλλά σχεδιασμένο με αυστηρά audiophile κριτήρια. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους ήταν ο Mission Cyrus One, ένας μικρός σε μέγεθος αλλά με ικανοποιητική (για τα τότε δεδομένα) ισχύ, ο οποίος γνώρισε τεράστια επιτυχία και έβαλε πολλούς καταναλωτές στον χώρο της υψηλής πιστότητας. Οι φήμες αναφέρουν ότι ο “One” ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών που είχαν σοβαρούς περιορισμούς χώρου και χρημάτων, αλλά έντονες μουσικές ανησυχίες. Στον χάρτη του “σοβαρού” Hi-Fi, η Cyrus εισήλθε λίγο αργότερα με τον Cyrus Two έναν μεγαλύτερο σε ισχύ αλλά παρόμοιο σε αντίληψη ολοκληρωμένο και εδραιώθηκε το 1986 με την παρουσίαση του εξωτερικού τροφοδοτικού PSX, το οποίο τροφοδοτούσε μόνο το στάδιο ισχύος του Two, αφήνοντας το εσωτερικό τροφοδοτικό μόνο για τα τα στάδιο προενίσχυσης. Την εποχή εκείνη, τα εξωτερικά τροφοδοτικά ήταν μια σπανιότητα η οποία περιοριζόταν σε ακριβές συσκευές (με προεξάρχουσα, από τότε, την Naim Audio).
Η Cyrus, υπό την αιγίδα της Mission, αρχικώς, και από τις αρχές των 90s' ως ανεξάρτητη εταιρία, ακολούθησε τις εξελίξεις της αγοράς παρουσιάζοντας μια ποικιλία προϊόντων, από ραδιοφωνικούς δέκτες και CD players μέχρι DVD players, προενισχυτές και τελικούς ενισχυτές, CD transport και DACs, ενώ από το 2013 μπήκε, επίσης, στον χώρο του streaming με μια ειδική για τον σκοπό αυτό συσκευή. Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι από τις δεκάδες συσκευές που είδαν το φως της αγοράς όλα αυτά τα χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία διατήρησε το χαρακτηριστικό, κόμπακτ, σασί (με μικρές αλλά σημαντικές διαφοροποιήσεις στην αισθητική). Σήμερα, μόνο δύο προϊόντα της Cyrus δεν βασίζονται σε αυτό, το combo Lyric και το soundKey, ένας USB DAC/Ενισχυτής ακουστικών για φορητές συσκευές.
Η σειρά προϊόντων της εταιρίας είναι πλήρης και περιλαμβάνει τρεις ολοκληρωμένους ενισχυτές (από τους οποίους ο ένας είναι ο Cyrus ONE, ένας φόρος τιμής στις ρίζες της εταιρίας), δύο streamers, τρεις συσκευές ανάγνωσης οπτικών δίσκων, τρεις μετατροπείς d/a (από τους οποίους ο ένας είναι ο καινούριος soundKey και ο δεύτερος είναι συνδυασμός προενισχυτή/DAC, τρεις τελικούς ενισχυτές και, εννοείται, ένα εξωτερικό τροφοδοτικό το οποίο μπορεί να συνδεθεί με πολλές από τις συσκευές και να τις αναβαθμίσει. Οι δύο μεγαλύτεροι ολοκληρωμένοι ενισχυτές (6 και 8) διαθέτουν ενσωματωμένο DAC, ενώ το Lyric, το οποίο παρουσιάστηκε το 2015, είναι ένα πλήρες σύστημα (το μόνο που απαιτείται είναι ένα ζευγάρι ηχεία), το οποίο προσφέρει πλήρεις δυνατότητες σύνδεσης με αναλογικές και ψηφιακές πηγές, δυνατότητα ενσύρματου και ασύρματου streaming, ραδιοφωνικό δέκτη και δυνατότητα ελέγχου μέσω ειδικής εφαρμογής ή και συμβατικού τηλεχειριστηρίου.
Το προϊόντα της Cyrus εισάγονται στην ελληνική αγορά από την Sound Gallery.

info: Sound Gallery, τηλ.: 210-6049.340, http://www.soundgallery.gr/, https://www.cyrusaudio.com/