Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 18/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος προενισχυτής από την Densen.

Νέος προενισχυτής από την Densen.
2017/04/27, [δ.τ.]

Βασισμένος, εν μέρει, σε λύσεις που αναπτύχθηκαν από την Densen για τον κορυφαίο B-275 Super Leggera και με ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες, ο B-250CAST φιλοδοξεί να κινηθεί στον δρόμο που χάραξε ο B-250 και να αποτελέσει ένα ακόμη κορυφαίο προϊόν στον κατάλογο της εταιρίας.
Οι προθέσεις της Densen φαίνονται από το ρυθμιστικό στάθμης του νέου προενισχυτή: Πρόκειται για έναν εξασθενητή 200 βημάτων, με ανάλυση 0.5dB/βήμα, ο οποίος είναι υλοποιημένος με αντιστάσεις της Vishay και ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω ενός μικροεπεξεργαστή. Η εταιρία αναφέρει ότι η προσέγγιση αυτή ελαχιστοποιεί τον θόρυβο και την παραμόρφωση. Ο B-250CAST δέχεται το άρθρωμα προενίσχυσης phono DP-07 και μπορεί να αναβαθμιστεί με εξωτερικά τροφοδοτικά (DNRG, 1NRG και 2NRG). Oπως συμβαίνει με τα περισσότερα προϊόντα του συγκεκριμένου κατασκευαστή, τα κυκλώματα που χειρίζονται το σήματα λειτουργούν σε τάξη Α και είναι θωρακισμένα για την μείωση του θορύβου. Το στάδιο εξόδου έχει αρχιτεκτονική dual mono και υποστηρίζεται από ένα τροφοδοτικό με φίλτρο χωρητικότητας 100.000μF.
Η κατάληξη “CAST”, όπως και σε άλλα προϊόντα της Densen (πριν από λίγο καιρό παρουσιάστηκε και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής CAST Amp) , σημαίνει ότι ο προενισχυτής υποστηρίζει την συγκεκριμένη τεχνολογία streaming της Google. Για να υποστηρίξει τον σχετικό δέκτη, ο B-250CAST ενσωματώνει ένα ειδικό τροφοδοτικό και μια ψηφιακή οπτική είσοδο. Η εταιρία προσφέρει επίσης ένα ειδικά σχεδιασμένο καλώδιο τροφοδοσίας και τον αντίστοιχο κυματοδηγό Toslink για την σωστή σύνδεση του συστήματος.
Το ψηφιακό σήμα του Google CAST μετατρέπεται σε αναλογικό από έναν ενσωματωμένο, στον προενισχυτή, μετατροπέα d/a, ο οποίος υποστηρίζει streams μέχρι 24/192, καλύπτοντας έτσι και την πιθανή μελλοντική αναβάθμιση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όπως αναφέρει η Densen. Το αναλογικό στάδιο του μετατροπέα ακολουθεί την γενική προσέγγιση του υπόλοιπου προενισχυτή, όντας διακριτό και σε τάξη Α. Ο ίδιος ο DAC είναι αναβαθμίσιμος χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στην υπόλοιπη συσκευή. Ο B-250CAST υποστηρίζει και συσκευές NAS με την χρήση του λογισμικού BubbleUPnP ή κάποιου άλλου με παρόμοιες δυνατότητες.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://densen.dk/