Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 17/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος ενισχυτής από την Densen, βασισμένος στο Google Cast.

Νέος ενισχυτής από την Densen, βασισμένος στο Google Cast.
2017/03/10, [δ.τ.]

Η Densen παρουσίασε την πρώτη συσκευή της νέας σειράς Dino, τον ενισχυτή Cast Amp. Βασισμένος στη τεχνολογία Google Cast, είναι το πρώτο προϊόν του γνωστού κατασκευαστή το οποίο υποστηρίζει audio streaming από δημοφιλείς υπηρεσίες όπως η Tidal και χρησιμοποιεί ένα νέο σασί “μισού” πλάτους με τμήματα από μασίφ αλουμίνιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η Densen, ο νέος ενισχυτής είναι χτισμένος γύρω από το Google Cast περιλαμβάνοντας ένα ειδικό τροφοδοτικό χαμηλού θορύβου για την τροφοδοσία του δέκτη, οπτική ψηφιακή είσοδο για την μεταφορά των δεδομένων και, ακόμη, ένα ειδικό καλώδιο για την σύνδεση της τροφοδοσίας, θωρακισμένο ώστε να ελαχιστοποιούνται οι παρεμβολές. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ένας από τους βασικούς στόχους της Densen με τον Cast Amp είναι να αποφύγει την ανάπτυξη λογισμικού ειδικά για τα προϊόντα της. Το streaming αφήνεται στο Google Cast, το ψηφιακό σήμα του οποίου μετατρέπεται σε αναλογικό μέσω ενός DAC που ενσωματώνει ο ενισχυτής.
Ο σχεδιασμός του DAC έχει βασιστεί στην εμπειρία της εταιρίας με ψηφιακούς μετατροπείς η οποία ξεκινά το 1996 και το κύκλωμα που χρησιμοποιείται μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 24-bit/192kHz, επίδοση που ξεπερνά τις δυνατότητες του Google Cast αυτή τη στιγμή, αφήνοντας περιθώρια για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Το ολοκληρωμένο μετατροπής d/a είναι τοποθετημένο σε μεταλλικό περίβλημα για ελαχιστοποίηση των παρεμβολών και έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά (αντιστάσεις μεταλλικού φιλμ της Vishay και οι custom πυκνωτές τροφοδοσίας της ίδιας της Densen). Το αναλογικό στάδιο του μετατροπέα είναι διακριτό, σε τάξη Α. Η εταιρία αναφέρει ότι ο μετατροπέας μπορεί, αν χρειαστεί, να αναβαθμιστεί χωρίς άλλες αλλαγές στον ενισχυτή.
Αρκετό ενδιαφέρον φαίνεται να έχει το ίδιο το στάδιο ενίσχυσης του Cast Amp. Βασίζεται, ως προς την τοπολογία, στον αναμενόμενο (στο τέλος της χρονιάς) κορυφαίο τελικό ενισχυτή B-390, μια συσκευή η οποία θα κοστίζει €40.000, αλλά, φυσικά, θα είναι μια μικρότερη εκδοχή, η οποία θα αποδίδει 2x60/120W σε φορτία 8/4Ω.
Ο Cast Amp είναι πρώτη συσκευή το νέο σασί “μισού” πλάτους που έχει σχεδιάσει η εταιρία. Η κατασκευή βασίζεται σε μέρη από αλουμίνιο, προσέγγιση που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ακαμψία και καλύτερες δυνατότητες απαγωγής θερμότητας, αφού το σύνολο του περιβλήματος (μαζί με τα μέρη του που έχουν διαμορφωθεί ως ψύκτρες) εκπέμπει τη θερμότητα των ημιαγωγών ισχύος στον χώρο. Αυτό, έχει επιτρέψει στην Densen να επιλέξει υψηλές τιμές στο ρεύμα πόλωσης του σταδίου ισχύος το οποίο λειτουργεί σε τάξη Α για μεγαλύτερο μέρος της συνολικής ισχύος.
Ο νέος ενισχυτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέλος σε μια multi room εγκατάσταση Google Home αλλά και ως μεμονωμένη συσκευή σε ένα συμβατικό σύστημα (διαθέτει και trigger για να τίθεται σε λειτουργία αυτόματα). Η τιμή που έχει ανακοινώσει η Densen είναι περί τις €3.000 και, ως συνήθως, θα ισχύει η εφ'όρου ζωής εγγύησή που δίνει η εταιρία.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://densen.dk/