Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 11/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


H DS Audio παρουσίασε οπτική κεφαλή με χαμηλότερη τιμή.

H DS Audio παρουσίασε οπτική κεφαλή με χαμηλότερη τιμή.
2017/03/09, [δ.τ.]

Η DS 002 είναι η δεύτερη κεφαλή της DS Audio, μετά την Master 1, η οποία είναι διαθέσιμη στην αγορά έξω από την Ιαπωνία και, σε αντίθεση με το πρώτο μοντέλο, αποτελεί μια προσπάθεια εξορθολογισμού του κόστους της οπτικής τεχνολογίας ανάγνωσης δίσκων βινυλίου ώστε να αυτή να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό.
Σε αντίθεση με τις συμβατικές κεφαλές οι οποίες μετατρέπουν την ταχύτητα κίνησης της ακίδας που ιχνηλατεί τον δίσκο σε τάση μέσω των μεταβολών ενός μαγνητικού πεδίου, οι οπτικές κεφαλές, όπως η Master 1, μετατρέπουν την μετατόπιση της ακίδας σε τάση με την βοήθεια ενός οπτικού αισθητήρα που παρακολουθεί την κίνηση του στελέχους. Η ανάγνωση του δίσκου παραμένει μηχανική, αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται το ηλεκτρικό σήμα.
Η Master 1 ήταν η πρώτη κεφαλή της DS Audio η οποία διοχετεύθηκε στην παγκόσμια αγορά και αποτέλεσε το αποτέλεσμα τεσσάρων ετών ανάπτυξης, με βάση το αρχικό μοντέλο. Η DS 002 είναι το επόμενο βήμα της εταιρίας το οποίο απαίτησε άλλα δύο χρόνια έρευνας και βασίζεται στην Master 1, τόσο για τον μηχανισμό της μετατροπής του οπτικού σήματος σε ηλεκτρικό, όσο και για την ανάρτηση της ακίδας η οποία χρησιμοποιεί μία μεταλλική ίνα. Το αποτέλεσμα της ομοιότητας αυτής είναι ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως η τεράστια (συγκριτικά με τις συμβατικές κεφαλές) ευαισθησία η οποία φθάνει τα 500mV και ο πολύ καλός διαχωρισμός καναλιών (25dB).
Για να μειωθεί το κόστος της DS 002, η DS Audio επέλεξε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στην κατασκευή. Το σώμα της κεφαλής είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και το στέλεχος της ακίδας, ενώ η ίδια η ακίδα είναι συμβατική, τύπου Shibata. Αλλαγή έχει γίνει, επίσης, και στον ειδικό προενισχυτή phono που συνοδεύει την κεφαλή ο οποίος είναι “ελαφρύτερος” τόσο όσον αφορά το ίδιο το σασί και την κατασκευή, όσο και σε ό,τι αφορά το τροφοδοτικό, το οποίο περιλαμβάνει φίλτρο με χωρητικότητα 33.000μF. Η εμμονή της DS Audio με την θωράκιση έναντι των εξωγενών υψίσυχνων θορύβων αλλά και τον θορύβων του τροφοδοτικού έχει παραμείνει, πάντως, και έτσι το κύκλωμα προενίσχυσης/ισοστάθμισης είναι θωρακισμένο με αγώγιμο φύλλο πάχους 1.5 χιλιοστού.