Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 03/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η EMM Labs ανακοίνωσε αναβαθμισμένες εκδόσεις των MA-1 και DAC2X.

Η EMM Labs ανακοίνωσε αναβαθμισμένες εκδόσεις των MA-1 και DAC2X.
2017/02/09, [δ.τ.]

Η EMM Labs/Meitner Audio ανακοίνωσε στις αρχές της χρονιάς (και στα πλαίσια της CES) τις αναβαθμισμένες, “V2”, εκδόσεις των δύο δημοφιλών μετατροπέων της, Meitner MA-1 και EMM DAC2X. Οι αλλαγές αφορούν, στο σύνολό τους, το ψηφιακό μέρος και, σύμφωνα με την εταιρία, προφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση των δύο συσκευών.
Με βάση τις δημοσιευμένες λεπτομέρειες, οι νέες εκδόσεις των δύο μετατροπέων έχουν νέο στάδιο μετατροπής d/a, το οποίο η εταιρία συνεχίζει να ονομάζει MDAC, νέο στάδιο επεξεργασίας του ψηφιακού σήματος (DSP) και αλλαγές στο ψηφιακό interface των συσκευών που σχετίζεται με την θύρα USB.
Σε ότι αφορά τον MDAC, αυτός είναι πλέον επιπέδου DSD512 (8x), με διακριτή σχεδίαση (όχι έτοιμα ολοκληρωμένα) και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο εργοστάσιο της εταιρίας στον Καναδά. Η αλλαγή του μετατροπέα στην έξοδο της συσκευής έφερε αλλαγές και βελτιώσεις στον ψηφιακό επεξεργαστή που χρησιμοποιείται και στις δύο συσκευές (MDAT2), ο οποίος τρέχει σε πραγματικό χρόνο τους αλγόριθμους επεξεργασίας και upconversion για όλα τα σήματα, είτε αυτά είναι PCM είτε DSD, ενώ έχει αναλάβει και την μετατροπή των πρώτων σε DSD ώστε να οδηγηθούν στον MDAC. Η εταιρία αναφέρει, κάπως γενικόλογα, ότι έχει γίνει ανασχεδιασμός όλου του ψηφιακού μέρους που διαχειρίζεται σήματα DSD ώστε το τελικό αποτέλεσμα, μετά και την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό να είναι πιο διαφανές.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το ψηφιακό interface της θύρας USB, αυτό είναι πλέον γαλβανικώς απομονωμένο από την υπόλοιπη συσκευή (αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγώγιμη διαδρομή από την θύρα προς τον μετατροπέα) και υποστηρίζει streaming σημάτων DSD128 (2x) και PCM/DXD. Αλλαγές έχουν γίνει και στο interface των συμβατικών ψηφιακών εισόδων με όλες πλέον να υποστηρίζουν streaming DSD μέσω DoP (Toslink, AES/EBU και S/PDIF).
Από την αναβάθμιση δεν “γλύτωσαν” ούτε το στάδιο εξασθένησης του jitter (MFAST), ούτε και το clock των συσκευών (MCLK) τα οποία έχουν αναθεωρηθεί επίσης, αν και η EMM/Meitner δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 6945-468.789, 210-383.9399, http://audiosoulstore.com/, http://ultraaudio.wix.com/ultra, https://www.emmlabs.com/