Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 28/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το κορυφαίο master clock της Esoteric.


Το κορυφαίο master clock της Esoteric.
2017/02/21, [δ.τ.]

Το G1 παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς και είναι το κορυφαίο master clock της Esoteric. Ανήκει στην σειρά Grandioso και βασίζεται σε ταλαντωτή ρουβιδίου ακρίβειας ±0.00005ppm, ο οποίος σχεδιάστηκε με βάση της προδιαγραφές της εταιρίας.
Τα σήματα χρονισμού οδηγούνται στην έξοδο της συσκευής μέσω ενός νέου κυκλώματος το οποίο η εταιρία ονομάζει “Wide Range Clock Buffer Amplifier” και χρησιμοποιεί διακριτούς ημιαγωγούς μεγάλης ταχύτητας. Συνολικά, το G1 διαθέτει τέσσερα τέτοια buffer, κάθε ένα από τα οποίο διαθέτει το δικό του σταθεροποιημένο τροφοδοτικό. Η έξοδος της συσκευής έχει συχνότητα 10MHz (με ημιτονοειδή μορφή) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ψηφιακές συσκευές που έχουν είσοδο σήματος χρονισμού με αντίστοιχες προδιαγραφές. Η Esoteric αναφέρει ότι σε όλες τις εξόδους μπορεί να επιλεγεί ένας νέος ρυθμός λειτουργίας, με την ονομασία “Adaptive Zero Ground”, ο οποίος εξασφαλίζει ότι η γείωση της γραμμής μεταφοράς βρίσκεται πραγματικά στα 0V, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την Esoteric μειώνει το τυχαίο jitter που εισάγεται από την μικρές μεταβολές στο δυναμικό της γείωσης. Ένας διακόπτης για κάθε έξοδο, στην πίσω πλευρά της συσκευής, επιτρέπει την επιλογή μεταξύ του mode αυτού και της συνηθισμένης (Normal) λειτουργίας, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει την μέθοδο διανομής του κάθε σήματος clock, ανάλογα με την συσκευή.
Η ποιότητα των περιφερειακών εξαρτημάτων του G1 είναι αναλόγως υψηλή, με custom ομοαξονικά καλώδια και στρατιωτικών προδιαγραφών, επίχρυσους ακροδέκτες SMA στο εσωτερικό (ο ακροδέκτης Sub-Miniature A-type, είναι ένας ακροδέκτης ειδικά σχεδιασμένος για εφαρμογές RF), ενώ τα βύσματα BNC είναι κατασκευασμένα από μονοκόμματο ορείχαλκο.
Ο χρήστης, μέσω ενός διακόπτη στην πίσω πλευρά της συσκευής μπορεί να επιλέξει την πλήρη απενεργοποίησή της (σε περίπτωση που σκοπεύει να την αφήσει ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα) ή ένα stand-by mode κατά το οποίο ο ταλαντωτής ρουβιδίου εξακολουθεί να τροφοδοτείται, ώστε να μην απαιτείται προθέρμανση του G1 όταν αυτό χρησιμοποιείται σε τακτική βάση.