Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 20/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


K1: Η Esoteric παρουσίασε νέο SA-CD player στη σειρά Grandioso.


K1: Η Esoteric παρουσίασε νέο SA-CD player στη σειρά Grandioso.
2017/0213, [επίσημο website]

Η Esoteric παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες ένα νέο SA-CD player/DAC στη σειρά Grandioso. To Κ1, το οποίο αναμένεται να στοιχίζει περί τα 27.000 δολάρια, είναι το κορυφαίο από τα player της εταιρίας που είναι υλοποιημένα σε ένα σασί. Η Esoteric αναφέρει ότι η κατασκευή του βασίζεται σε κορυφαία υλικά, όπως θα περίμενε κανείς από μια συσκευή που ανήκει στην κορυφαία σειρά προϊόντων της.
Το νέο player βασίζεται σε έναν μηχανισμό περιστροφής/ανάγνωσης δίσκων VRDS-NEO (VMK-3.5-20S), σε ένα νέο κύκλωμα μετατροπής των ψηφιακών σημάτων σε αναλογικά, με ξεχωριστά τροφοδοτικά ανά κανάλι και ανά κύκλωμα (συνολικά χρησιμοποιούνται τέσσερις μετατροπείς ανά κανάλι σε διαφορική τοπολογία). Το ολοκληρωμένο μετατροπής d/a είναι το AKM4497, το κορυφαίο DAC στην ιστορία της AKM, σύμφωνα με την Esoteric. Η συσκευή ενσωματώνει την έξοδο “ES-Link Analog”, την οποία έχει αναπτύξει η εταιρία και χρησιμοποιεί γραμμές μεταφοράς ρεύματος (current transmission) και όχι τάσης, για τη σύνδεση με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή F1 της σειράς Grandioso.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, όλα τα μέρη του player έχουν βελτιστοποιηθεί, και αυτό περιλαμβάνει τον αλγόριθμο ψηφιακής επεξεργασίας (στα 35-bit), το κύκλωμα του clock καθώς επίσης και το αναλογικό στάδιο (HCLD) το οποίο χρησιμοποιεί φίλτρα τροφοδοσίας με υπέρ-πυκνωτές, συνολικής χωρητικότητας 125.000μF.