Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 13/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Kanta No2: Το νέο ηχείο της Focal.

Kanta N<sup>o</sup>2: Το νέο ηχείο της Focal.
2017/10/24, [δ.τ.]

Το νέο ηχείο που παρουσίασε προσφάτως η εταιρία από την Γαλλία, ονομάζεται Kanta No2 και αποτελεί μια εντελώς νέα προσέγγιση, όντας μια σχεδίαση δαπέδου τριών δρόμων με ανανεωμένη αισθητική, νέο τουίτερ και ρίζες στα κορυφαία μοντέλα της σειράς Utopia.
Το Kanta No2 είναι το πρώτο ηχείο της εταιρίας το οποίο συνδυάζει μονάδες χαμηλών/μεσαίων οι οποίες χρησιμοποιούν κώνο Flax (ένα υλικό με δομή σάντουιτς) με τουίτερ βηρυλλίου αλλά, φυσικά, το πρώτο πράγμα που αναγνωρίζει κανείς ως “καινούριο” είναι η εμφάνισή του. Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει κόμπακτ διαστάσεις, χρησιμοποιεί φόρτιση με διπλό bass reflex (με μια οπή στο εμπρός και μια στο πίσω μέρος) και διαθέτει μπάφλα από συνθετικό υλικό (μια μονοκόμματη κατασκευή από το πολυμερές υψηλής πυκνότητας - η Focal αναφέρεται σε αυτό με τα αρχικά HDP). Το υλικό αυτό προσφέρει πυκνότητα κατά 70% υψηλότερη του MDF και μεγαλύτερες δυνατότητες απόσβεσης (κατά 25%), αναφέρει η εταιρία. Η υπόλοιπη καμπίνα είναι κατασκευασμένη από φύλλα ξυλείας τα οποία έχουν υποστεί θερμική/μηχανική διαμόρφωση (molded plywood), μια προσέγγιση που προσφέρει, επίσης, αυξημένη ακαμψία. Επιπροσθέτως, η μπάφλα του ηχείου είναι διαμορφωμένη με τρόπο ώστε να προσφέρει χρονική ευθυγράμμιση στις μονάδες και η βάση του ηχείου χρησιμοποιεί μεταλλικά στοιχεία από το κράμα Zamac (έναν συνδυασμό από ψευδάργυρο, μαγνήσιο, αλουμίνιο και χαλκό).
Το ηχείο είναι τριών δρόμων και, εκτός από του τουίτερ με θόλο από βηρύλλιο, χρησιμοποιεί μια μονάδα 165 χιλιοστών με την ανάρτηση TMD (Tuned Mass Damping) που έχει αναπτύξει η εταιρία για την απόδοση των μεσαίων συχνοτήτων και δύο γούφερ 165 χιλιοστών για την απόδοση των χαμηλών. Και τα τρία μεγάφωνα χρησιμοποιούν κώνους από Flax, ένα διάφραγμα που αποτελείται από ένα στρώμα λιναριού ύφανσης (η κοινή ονομασία του οποίου είναι flax και, προφανώς, δίνει το όνομά του στο υλικό της Focal) ανάμεσα σε δύο στρώσεις υαλονημάτων. Το Flax, κατά την εταιρία, προσφέρει μεγάλη ακαμψία και αυξημένη απόσβεση των ενδογενών ταλαντώσεων. Το τουίτερ που χρησιμοποιείται είναι, επίσης, καινούριο, με κωδικό IAL 3 και βασίζεται στις τεχνολογίες IAL και IHL που συναντάμε στις αντίστοιχες μονάδες της σειράς Utopia και εξασφαλίζουν, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, καλύτερο έλεγχο του συντονισμού του θόλου και καλύτερη ακτινοβολία στον χώρο.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, http://www.athensproaudio.gr/, http://www.focal.com/