Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/12/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Audiophile combo από την Gold Note.



Audiophile combo από την Gold Note.
2017/09/20, [εταιρικό website]

Αν η ιδέα του combo, δηλαδή ενός ολοκληρωμένου ηχοσυστήματος αφορά, σε γενικές γραμμές, όσους αναζητούν μια απλή λύση για να ακούσουν μουσική, το IS-1000 της Gold Note είναι η επέκταση της ιδέας στον χώρο των απαιτητικών ακροατών: Προενισχυτής, phono, τελικός ενισχυτής, μετατροπέας d/a και streamer σε ένα προσεγμένο σασί, απολύτως ευθυγραμμισμένα με την φιλοσοφία της Ιταλικής εταιρίας.
Όπως μπορεί να υποθέσει κανείς, κρίνοντας από την εμφάνιση, η βάση για τον σχεδιασμό του IS-1000 βρίσκεται στο κορυφαίο ζευγάρι προενισχυτή/τελικού της εταιρίας, P-1000 και PA-1175 αντιστοίχως. Η Audio Note αναφέρει ότι μετέφερε την εμπειρία της από τον σχεδιασμό των συσκευών αυτών στο αναλογικό κομμάτι της συσκευής και στην συνέχεια προσέθεσε τα απαραίτητα ψηφιακά τμήματα για τον μετατροπέα d/a και το streamer.
Το IS-1000 είναι συμβατό με το λογισμικό διαχείρισης Roon και μπορεί να ενσωματωθεί σε συστήματα multi-room. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να το συνδέσει με το οικιακό δίκτυο (μέσω Ethernet ή μέσω Wi-Fi) και με ένα ζευγάρι ηχεία. Η συσκευή δίνει πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Tidal (με υποστήριξη MQA), το Qobuz, τα Spotify/Spotify Connect και το Deezer και μπορεί να διαχειριστεί αρχεία αποθηκευμένα σε NAS, σκληρούς δίσκους υπολογιστών και μνήμες USB με sample rates μέχρι 24/192 (PCM) και DSD64 (native ή μέσω DoP). Στο άλλο άκρο των media, υπάρχει είσοδος φωνογραφικής κεφαλής MM/MC, για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αναλογική τους πηγή. Ο ενισχυτής ισχύος που περιλαμβάνεται βασίζεται σε ένα στάδιο ισχύος τάξης AB και αποδίδει 125W/8Ω και 250/4Ω.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης (εκτός της εισόδου phono), ο χρήστης έχει στη διάθεση του τέσσερις ψηφιακές εισόδους (τρεις οπτικές και μία ομοαξονική) και θύρες USB και Ethernet. Για την σύνδεση αναλογικών πηγών υπάρχουν δύο ακόμη είσοδοι, μία balanced (XLR) και μια single ended (RCA). Η συσκευή διαθέτει δύο αναλογικές εξόδους, μια με ρυθμιζόμενη στάθμη και μια σταθερή. Ο χειρισμός του IS-1000 μπορεί να γίνει και από την ειδική εφαρμογή της εταιρίας (συμβατή με iOS και Android).
Το περίβλημα IS-1000 ακολουθεί την γενική αισθητική των συσκευών της Gold Note και βασίζεται σε μονοκόμματο αλουμίνιο, διαθέτει ένα πολύ λιτό user interface (με έγχρωμη οθόνη) και είναι σχεδιασμένο από τον Stefano Bonifazi. Είναι διαθέσιμο σε μαύρο και ασημί χρώμα.

info: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, http://www.nexusacoustics.com/, http://www.goldnote.it/