Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 07/04/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DAC/Ενισχυτής ακουστικών τσέπης από την iFi.

DAC/Ενισχυτής ακουστικών τσέπης από την iFi.
2016/12/14, [επίσημο website]

Ο γνωστός κατασκευαστής έκανε... δίαιτα στον επιτυχημένο nano iDSD και το αποτέλεσμα είναι μια χαμηλότερου κόστους συσκευή, ο iDSD LE (Light Edition), κομμένη και ραμμένη για όσους θέλουν να έχουν πάντα μαζί τους έναν ποιοτικό DAC/Ενισχυτή ακουστικών για τις φορητές τους ψηφιακές πηγές.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, οι βασικές διαφορές του LE σε σχέση με τον “κανονικό” nano iDSD είναι η απουσία της ψηφιακής εξόδου S/PDIF και της δυνατότητας επιλογής ψηφιακών φίλτρων, ενώ ο LE μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 384kHz (PCM) και DSD128 (DSD) και μάλιστα χωρίς transcoding, χωρίς δηλαδή να μετατρέπει τα streams DSD σε PCM.
Το ολοκληρωμένο μετατροπής d/a που χρησιμοποιείται είναι το τελευταίο που ανέπτυξε η Burr Brown πριν απορροφηθεί από την Texas Instruments και, σύμφωνα πάντα με την iFi, αποτελεί ακόμη και σήμερα μια κορυφαία λύση, ως το κύκνειο άσμα του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Το clocking της συσκευής βασίζεται σε τεχνογνωσία της AMR και περιλαμβάνει έναν θερμοκρασιακά αντισταθμισμένο ταλαντωτή καθώς επίσης και την τεχνογνωσία της συγκεκριμένης εταιρίας σε ό,τι αφορά την ελαχιστοποίηση του jitter, η οποία προστίθεται στο γεγονός ότι η μεταφορά των δεδομένων μέσω USB είναι ασύγχρονη. Για την καταστολή του jitter που απομένει, χρησιμοποιείται, τέλος η τεχνολογία Zero Jitter Lite της AMR, η οποία υπάρχει και στο κορυφαίο AMR DP-777.
Η τροφοδοσία του iDSD LE γίνεται μέσω επαναφορτιζόμενης μπαταρίας η οποία προσφέρει αυτονομία μέχρι οκτώ ώρες, αλλά η συσκευή μπορεί να τροφοδοτηθεί και μέσω του USB. Πάντως, η iFi προτείνει την χρήση της μπαταρίας ακόμη και στο σπίτι, για χαμηλότερο θόρυβο και καλύτερη ποιότητα ήχου. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται αναλογικά ενώ χρησιμοποιείται και η τοπολογία DirectDrive της iFi, η οποία δεν περιλαμβάνει πυκνωτές σύζευξης στην έξοδο.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 6945-468.789, 210-383.9399, http://audiosoulstore.com/, http://ifi-audio.com/