Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 31/08/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


LG V30: Η LG φλερτάρει με τα audiophile media players.


LG V30: Η LG φλερτάρει με τα audiophile media players.
2017/08/31, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκε στα πλαίσια της εφετινής IFA το τελευταίο μοντέλο στης κορυφαίας σειράς κινητών τηλεφώνων “V” της LG, το οποίο, πέρα από τις, αναμενόμενα, πολλές και ενδιαφέρουσες δυνατότητες του, είναι σαφές ότι κλείνει πονηρά το μάτι στους audiophiles βασιζόμενο σε SoC της ESS και σε ακουστικά της Bang & Olufsen.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η LG ξέρει καλά το παιχνίδι στα smartphones κι έτσι το V30 διαθέτει διπλή κάμερα με το μεγαλύτερο διάφραγμα (F1.6) της αγοράς και τον πρώτο φακό Crystal Clear, ενώ την πρωτοπορία διατηρεί και στην οθόνη (OLED Full Vision, 6 ιντσών, 18:9). Ωστόσο μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του νέου τηλεφώνου είναι το κομμάτι του audio. Με τους φίλους του κορυφαίου ήχου να αισθάνονται όλο και πιο άνετα όταν χρησιμοποιούν αρχεία υψηλής ανάλυσης και τα κορυφαίας ποιότητας φορητά media players να αποτελούν μια ενδιαφέρουσα τάση στην αγορά, η LG φαίνεται ότι σκοπεύει να δοκιμάσει την τύχη της στον χώρο, προσφέροντας ένα smartphone με επιδόσεις πολύ πάνω από τον μέσο όρο.
Η επεξεργασία του ήχου, στην περίπτωση του V30, έχει ανατεθεί σε ένα ειδικά σχεδιασμένο για φορητές εφαρμογές SoC (System on Chip), το ES9218P της ESS, η οποία είναι ιδιαιτέρως γνωστή στο κοινό των απαιτητικών του ήχου, έχοντας παρουσιάσει μερικά κορυφαία ολοκληρωμένα κυκλώματα μετατροπής d/a τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνει το ψηφιακό interface (το οποίο μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μέχρι 32-bit/384kHz), τον μετατροπέα d/a (ο οποίος είναι τετρακάναλος και λειτουργεί σε balanced mode) και τον ενισχυτή ακουστικών ο οποίος μπορεί να αναπτύξει στάθμες εξόδου μέχρι 2Vrms.
Η επιλογή της LG να βασιστεί στο ES9218P προσφέρει μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που δεν τα συναντά κανείς εύκολα σε smartphone. Πολύ καλές δυνατότητες καταστολής του jitter, ψηφιακά ελεγχόμενη ρύθμιση της στάθμης (στο αναλογικό πεδίο), και αξιοζήλευτες επιδόσεις όπως είναι τα 130dB του λόγου σήματος προς θόρυβο και τα 0.0002% THD+N, αριθμοί οι οποίοι παραπέμπουν σε καλές επιτραπέζιες ή φορητές συσκευές ήχου. Επιπροσθέτως, το media player της συσκευής είναι συμβατό με την κωδικοποίηση MQA (επομένως οι συλλέκτες αυτού του είδους αρχείων μπορούν να αξιοποιήσουν την συλλογή τους και στο κινητό τους τηλέφωνο) και υπάρχει δυνατότητα επιλογής του ψηφιακού φίλτρου, ώστε ο χρήστης να μπορεί να διαχειριστεί το pre-ringing σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Προσφέρονται, ακόμη, πέντε διαφορετικά modes ισοστάθμισης για την επιλογή της ηχητικής ταυτότητας της συσκευής.
Το V30 συνοδεύεται από ακουστικά της σειράς “Play” της Bang&Olufsen.

info: LG Electronics Hellas, τηλ.: 801 11 200 900, http://www.lg.com/gr