Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 22/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο μικρό μόνιτορ από την M-Audio.

Νέο μικρό μόνιτορ από την M-Audio.
2017/06/07, [δ.τ.]

Η νέα σειρά D3 της M-audio αποτελεί την συνέχεια της επιτυχημένης D2 και περιλαμβάνει, αυτή τη στιγμή, δύο μοντέλα το ΒΧ5 και το BX8. Από αυτά, το BX5 είναι ένα μικρό μόνιτορ (με διαστάσεις 176x197x254, mm, πxυxβ) με γούφερ 5 ιντσών, ενισχυτή τάξης ΑΒ και δυνατότητα προσαρμογής στην ακουστική του χώρου.
Το BX5 D3 είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων, με ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου μιας ίντσας για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων και ένα γούφερ 5 ιντσών με κώνο από κέβλαρ για την απόδοση των μεσαίων/χαμηλών. Και τα δύο μεγάφωνα προσαρμόζονται στην καμπίνα (η οποία κατασκευάζεται από MDF) με την βοήθεια μιας επιφάνειας από συνθετικό υλικό, η οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένη γύρω από το τουίτερ ώστε να δημιουργεί χοάνη για καλύτερη διασπορά. Η φόρτιση του μιντ/γούφερ γίνεται μέσω bass reflex το οποίο είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά.
Το ηχείο είναι ενεργό και χρησιμοποιεί ξεχωριστό ενισχυτή για κάθε κλάδο, με το φίλτρο να προηγείται των ενισχυτών και να έχει συχνότητα cross 2.5kHz. Το στάδιο ισχύος των ενισχυτών είναι γραμμικό, σε τάξη ΑΒ και η ισχύς τους είναι 60W για τον κλάδο των μεσαίων/χαμηλών συχνοτήτων και 40W για τον κλάδο των υψηλών συχνοτήτων.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, το ηχείο διαθέτει δύο balanced εισόδους, μια XLR και μια TRS/TS (6,4mm). Η δεύτερη είσοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως single ended. Στην πίσω πλευρά βρίσκονται, εκτός του διακόπτη on/off, το ρυθμιστικό στάθμης καθώς και ένας διακόπτης τριών θέσεων μέσω του οποίου ρυθμίζεται η απόκριση του ηχείου χαμηλά (Flat, -2dB και -4dB), ώστε να είναι δυνατή η προσαρμογή του σε κάθε χώρο. Στην μπάφλα του ηχείου, μεταξύ του γούφερ και του τουίτερ είναι τοποθετημένο ένα ενδεικτικό LED το οποίο μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την σωστή τοποθέτηση, αφού όταν ο ακροατής βρίσκεται στη σωστή θέση, η φωτεινότητά του γίνεται μέγιστη.
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, το ηχείο έχει απόκριση 52Hz-35kHz, είναι κατασκευασμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως near field monitor, είναι μαγνητικώς θωρακισμένο και μπορεί να αναπτύξει στάθμες κορυφής μέχρι 110dBSPL.

info: ΕΛΙΝΑ ΑΒΕΕ, τηλ.: 210-883.0311, http://www.elina.gr/, http://www.m-audio.com/