Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 29/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μ6: Το νέο ηχείο της Magico.

Μ6: Το νέο ηχείο της Magico.
2017/05/18, [δ.τ.]

Ο Alon Wolf και η ομάδα του παρουσίασαν μια νέα προσέγγιση στην κατασκευή κορυφαίων ηχείων, βασισμένη στο M-Project του 2014 και το αποτέλεσμα, όπως θα περίμενε κανείς, είναι εντυπωσιακό. Το M6 είναι ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου, με πέντε μεγάφωνα και μονοκόμματη κατασκευή από ανθρακονήματα.
Το monocoque του M6 βασίζεται σε υλικό με πάχος μισής ίντσας και δημιουργεί μια ιδιαίτερα ελαφριά και άκαμπτη βάση η οποία έχει βάρος κατά 50% μικρότερο από αυτό μιας αντίστοιχης συμβατικής κατασκευής και εξωτερικές διαστάσεις κατά 30% μικρότερες. Η βάση από ανθρακονήματα καλύπτεται από τέσσερις πλευρικές επιφάνειες, κατασκευασμένες από μονοκόμματο αλουμίνιο οι οποίες, στην τελική μορφή του ηχείου, σχηματίζουν μια ενιαία εξωτερική επιφάνεια χωρίς ακμές. Η μπάφλα είναι κατασκευασμένη, επίσης, από αλουμίνιο και είναι “εσωτερική”, πίσω δηλαδή από την καμπύλη πρόσοψη η οποία χρησιμοποιείται για την βελτίωση της ακτινοβολίας του ηχείου στο χώρο (και, εννοείται, για λόγους αισθητικής). Η ακαμψία της συνολικής κατασκευής ενισχύεται ακόμη περισσότερο από δέκα εγκάρσιες ράβδους από αλουμίνιο. Η καμπίνα είναι κλειστού τύπου και, κατά την εταιρία, στην τελική της μορφή είναι απαλλαγμένη από φαινόμενα περίθλασης. Σύμφωνα με τις περιγραφές της Magico, το ηχείο είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο, χάρις στην καμπυλότητα της μπάφλας, η οποία δεν είναι ευδιάκριτη στης φωτογραφίες. Η στήριξη του M6 γίνεται μέσω μιας ειδικής κατασκευής τριών σημείων η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία MPOD.
Σε ό,τι αφορά τις μονάδες, το ηχείο χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη και πιο αποδοτική έκδοση του τουίτερ που παρουσιάστηκε με το M-Project (θόλος από βηρύλλιο με επικάλυψη από διαμάντι, 28mm), ένα μιντ με κώνο βασισμένο σε γραφένιο με διάμετρο 6 ιντσών, το οποίο φορτίζεται από ξεχωριστό θάλαμο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα στο εσωτερικό της καμπίνας και δύο γούφερ με κώνους 10.5 ιντσών βασισμένους στο υλικό Nanographene.
Τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρία είναι ευαισθησία 91dB, αντίσταση 4Ω και απόκριση συχνότητας 22Hz-50kHz. Θα είναι διαθέσιμο το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

info: Audio Temple, τηλ.: 210-642.9655, http://www.audiotemple.gr/, http://www.magico.net/