Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 06/04/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


№515: Το πρώτο πλατό της Mark Levinson.


№515: Το πρώτο πλατό της Mark Levinson.
2017/01/04, [δ.τ.]

Ο πολύ γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε, στις αρχές της χρονιάς το πρώτο του αναλογικό σύστημα, συμβαδίζοντας προφανώς με τα... σημεία των καιρών. Το №515 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με την εταιρία είναι το πρώτο πλατό το οποίο είναι άξιο να φέρει το ισχυρό brand name.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το №515 αποτελεί τον ιδανικό συνοδό του προενισχυτή phono “Pure” ο οποίος έχει ενσωματωθεί στους πρόσφατα παρουσιασμένους προενισχυτές της εταιρίας (№526 και №523) και έχει αναπτυχθεί με την συνεργασία της VPI. Το πλατό βασίζεται σε ένα σασί που είναι κατασκευασμένο από ένα σάντουιτς MDF και αλουμινίου και χρησιμοποιεί σημεία στήριξης σχεδιασμένα από την Mark Levinson, τα οποία αποτελούνται από Delrin και αλουμίνιο στο εσωτερικό των οποίων υπάρχει συνθετικό αποσβεστικό υλικό. Το πλατό ζυγίζει περί τα 10kg και χρησιμοποιεί ένα αντεστραμμένο έδρανο, με χαλύβδινο άξονα και ορειχάλκινους δακτυλίους τριβής.
Η κίνηση μεταδίδεται στο πλατό με τρεις ιμάντες από έναν σύγχρονο κινητήρα με υψηλή ροπή και τροχαλία υψηλής ακρίβειας, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε ξεχωριστό περίβλημα και είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος. Το κύκλωμα ελέγχου των στροφών περιλαμβάνει μια γεννήτρια με χαμηλή παραμόρφωση (προφανώς για την δημιουργία της κυματομορφής στη σωστή συχνότητα) και έναν ενισχυτή ισχύος (σε τάξη ΑΒ) ο οποίος οδηγεί τον κινητήρα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ 33 και 45 στροφών.
Το №515 χρησιμοποιεί έναν βραχίονα με καρντανική ανάρτηση ο οποίος κατασκευάζεται μέσω εκτύπωσης 3D (μια διαδικασία με την οποία πειραματίζεται η VPI εδώ και κάποια χρόνια). Το στέλεχος και το headshell είναι μονοκόμματα και η βάση του βραχίονα επιτρέπει την ρύθμιση της κατακόρυφης γωνίας ανάγνωσης ενώ το πλατό λειτουργεί (on-the-fly). Το σύστημα συμπληρώνεται από ένα βάρος, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, για την σταθεροποίηση του δίσκου στο πλατό.
Η συσκευή αναμένεται στην αγορά κοντά στο καλοκαίρι του 2017 και θα προσφέρεται με και χωρίς κεφαλή, με τιμές που θα ξεκινούν από τις 10.000 δολάρια.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.marklevinson.com/