Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το Amethyst της Metrum Acoustics στην ελληνική αγορά.


Το Amethyst της Metrum Acoustics στην ελληνική αγορά.
2017/05/17, [δ.τ.]

Βασισμένο στα αρθρώματα Dac TWO της εταιρίας, το Amethyst είναι ο νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών της Metrum Acoustics ο οποίος απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια συσκευή σε μια περισσότερο προσιτή κατηγορία τιμής. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στο τέλος Μαΐου.
Ασφαλώς, η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του Amethyst είναι η ίδια η δομή του: Βασίζεται σε δύο αρθρώματα Dac TWO “Transient”, τα υβριδικά ολοκληρωμένα που κατασκευάζει η εταιρία για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό. Τα συγκεκριμένα εξαρτήματα αποτελούν την εξέλιξη του αρχικού Dac ONE της Metrum (το οποίο προοριζόταν για σχεδιάσεις non-oversampling στα 16-bit, όπου παραδοσιακά χρησιμοποιούνται ολοκληρωμένα όπως τα TDA 1543). Τα Dac TWO βασίζονται στην αρχιτεκτονική μετατροπής R2R (περιλαμβάνοντας μάλιστα δύο κλίμακες αντιστάσεων ανά άρθρωμα), χρησιμοποιούν την τεχνολογία “Forward Correction” που έχει αναπτύξει η Metrum και προσφέρουν ανάλυση 24-bit, υποστηριζόμενα από ψηφιακή λογική υλοποιημένη μέσω FPGA. Κάθε άρθρωμα περιλαμβάνει εντελώς διαχωρισμένα -στο επίπεδο του τροφοδοτικού- ψηφιακά και αναλογικά τμήματα, με το δεύτερο, μάλιστα, να περιλαμβάνει και τον μετατροπέα ρεύματος σε τάση και το απαραίτητο φίλτρο διέλευσης χαμηλών συχνοτήτων.
Το Amethyst είναι μια non-oversampling σχεδίαση, γύρω από δύο Dac TWO (ένα ανά κανάλι), μια προσέγγιση που εξασφαλίζει πολύ χαμηλή διαφωνία που φθάνει τα -110dB. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, τα κυκλώματα μετατροπής είναι “περιορισμένα” στα 24-bit/384kHz, με την έννοια ότι, από την κατασκευή τους, μπορούν να διαχειριστούν σήματα με μεγαλύτερα sample rates. Η συσκευή περιλαμβάνει δύο ομοαξονικές και μια οπτική είσοδο (με δυνατότητα υποστήριξης σημάτων 24/192 και 24/96 αντιστοίχως) και μια θύρα USB, μέσω της οποίας μπορεί να διαχειριστεί streams μέχρι 384kHz. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του μια αναλογική έξοδο single ended. Ο ενισχυτής ακουστικών μπορεί να οδηγήσει μοντέλα με χαμηλή αντίσταση (μέχρι 16Ω) και βασίζεται σε ένα “βαρύ” τροφοδοτικό 30VA. Προσφέρει μια έξοδο TRS 1/4 της ίντσας.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, http://www.metrum-acoustics.com/