Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 11/09/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα ηλεκτρονικά της Mobile Fidelity.


Τα ηλεκτρονικά της Mobile Fidelity.
2017/07/01, [δ.τ.]

Οι περισσότεροι audiophiles γνωρίζουν την Mobile Fidelity από τις κορυφαίες χαράξεις της, μερικές από τις οποίες αποτελούν όχι μόνο συλλεκτικά αντικείμενα αλλά και κορυφαία παραδείγματα τεχνικής αρτιότητας στον χώρο του βινυλίου. Τώρα, η εταιρία απευθύνεται στο κοινό της μέσα από έναν διαφορετικό χώρο: Αυτό των συσκευών, διαθέτοντας μια σειρά από πλατό, βραχίονες, κεφαλές και προενισχυτές phono.
Όλες οι συσκευές της σειράς σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και η Mobile Fidelity έχει συνεργαστεί, για τον σκοπό αυτό, με σημαντικούς σχεδιαστές, αλλά έχει αντλήσει και από την μακρόχρονη εμπειρία της από τον σχεδιασμό συστημάτων για τον χώρο του στούντιο. Για παράδειγμα, ο προενισχυτής phono βασίζεται σε ιδέες που αναπτύχθηκαν κατά τον σχεδιασμό κυκλωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για το mastering που πραγματοποιεί η εταιρία, ενώ οι κεφαλές βασίζονται σε μια γεννήτρια (V-Twin), η αρχιτεκτονική της οποίας είναι εμπνευσμένη από τις κεφαλές χάραξης που χρησιμοποιούνται κατά τα αρχικά στάδια κατασκευής των δίσκων βινυλίου της εταιρίας.
Την στιγμή αυτή, η σειρά προϊόντων της Mobile Fidelity περιλαμβάνει δύο πλατό (UltraDeck, StudioDeck), τρεις κεφαλές (MasterTracker, UltraTracker, StudioTracker) και δύο προενισχυτές phono (UltraPhono και StudioPhono).
Η βασική διαφορά μεταξύ των UltraDeck και του StudioDeck είναι το ύψος του πλατό, το οποίο κατασκευάζεται από Delrin (1.3 ίντσες στο Ultra και 0.75 της ίντσας στο Studio). Και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν αντεστραμμένο έδρανο και βραχίονα 10 ιντσών με καρντανική ανάρτηση, ενώ τα σημεία στήριξής τους έχουν σχεδιαστεί από την Harmonic Resolution Systems (HRS).
Όλες οι κεφαλές είναι κινητού μαγνήτη με την κορυφαία MasterTracker να χρησιμοποιεί ακίδα Micro-Line και περιελίξεις από χαλκό Ohno σε περίβλημα από μασίφ αλουμίνιο. Και οι δύο προενισχυτές phono έχουν επιλεγόμενο κέρδος και αντίσταση εισόδου (40, 46, 60, 66dB και 75Ω-47kΩ αντιστοίχως) ώστε να μπορούν χρησιμοποιηθούν με κεφαλές MM και MC, ενώ ενσωματώνουν υποηχητικό φίλτρο και μπορούν λειτουργήσουν σε ρυθμό mono. Το μεγαλύτερο μοντέλο (UltraPhono) διαθέτει, επιπροσθέτως, και έναν ενισχυτή ακουστικών με στάδιο εξόδου σε τάξη Α.