Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μ6 Encore Connect/225 από την Musical Fidelity.

Μ6 Encore Connect/225 από την Musical Fidelity.
2017/09/14, [εταιρικό website]

Ο γνωστός κατασκευαστής από την Βρετανία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν κορυφαίες λύσεις στον χώρο του streaming και της αναπαραγωγής υψηλής ανάλυσης. Το M6 Encore περιλαμβάνει ένα πραγματικά πλήρες πακέτο δυνατοτήτων και συνδέσεων για κάθε είδος εφαρμογής και είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την “Connect” με έξοδο line level/προενισχυτή και την “225” με ενσωματωμένο τελικό ενισχυτή.
Και οι δύο εκδόσεις της συσκευής περιλαμβάνουν ένα network player/CD player-ripper με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1ΤΒ (ο οποίος μπορεί να αντικατασταθεί με μεγαλύτερο, είτε συμβατικό, είτε στερεάς κατάστασης -SSD), έναν αναλογικό προενισχυτή και έναν μετατροπέα d/a ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί αναλύσεις μέχρι 24-bit/384kHz. Η συσκευή ελέγχεται από έναν διπύρηνο επεξεργαστή της Intel και το user interface βασίζεται, κατά κύριο λόγο, σε μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη, ενώ ο χειρισμός της συσκευής μπορεί να γίνει τόσο από συμβατικό τηλεχειριστήριο υπερύθρων όσο και μέσω εφαρμογών (υποστηρίζονται συσκευές τόσο iOS όσο και Android), ενώ πολλές δυνατότητες και ρυθμίσεις είναι προσπελάσιμες και από web interface.
Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες σύνδεσης πηγών, το M6 Encore (τόσο το Connect όσο και το 225) προσφέρει 3 αναλογικές εισόδους, τέσσερις συμβατικές ψηφιακές εισόδους (2 οπτικές και δύο ομοαξονικές που ανεβαίνουν μέχρι τα 24/192) καθώς και πέντε θύρες USB από τις οποίες οι δύο είναι 3.0 (τύπου “Α” και τύπου “Β”) και οι τρεις είναι 2.0 (τύπου “A”, για σύνδεση περιφερειακών). Η σύνδεση της συσκευής με το οικιακό δίκτυο γίνεται μέσω Ethernet (10/100/1000) και το M6 Encore μπορεί να προσπελάσει πόρους του τοπικού δικτύου (περιλαμβανόμενων και συσκευών NAS) και το διαδίκτυο μέσω του οποίου μπορεί να κατεβάσει streams ραδιοφωνικών σταθμών αλλά να συνδεθεί με την υπηρεσία Tidal (αν ο χρήστης έχει συνδρομή).
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έξοδο προενισχυτή (με ρυθμιζόμενη στάθμη), έξοδο σταθερή στάθμης, έξοδο ενισχυτή ακουστικών με ξεχωριστό ρυθμιστικό στάθμης καθώς και δύο ψηφιακές εξόδους (ομοαξονική και οπτική). Η συσκευή μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει streaming προς ασύρματα ηχεία (μεταξύ των οποίων και αυτά της οικογένειας Sonos).
Το μοντέλο M6 Encore 225 περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες του M6 Encore Connect αλλά ενσωματώνει και έναν τελικό ενισχυτή ο οποίος αποδίδει 2x225W σε φορτία 8Ω όντας ένα πλήρες, ολοκληρωμένο σύστημα στο οποίο αρκεί να προστεθούν ηχεία για να είναι πλήρως λειτουργικό.

info: The Maestros by Εxclusive Audio, τηλ.: 210-671.0851, http://www.exclusiveaudio.gr/, http://www.musicalfidelity.com/