Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 28/04/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


UDP-205: Το audiophile universal player της Oppo.




UDP-205: Το audiophile universal player της Oppo.
2017/04/24, [δ.τ.]

Βασισμένο, κατά κύριο λόγο, στο UDP-203, το πρόσφατο universal player της γνωστής εταιρίας, το “205” υποστηρίζει, επίσης εικόνα 4K Ultra HD, αλλά απευθύνεται περισσότερο προς τους απαιτητικούς του ήχου, περιλαμβάνοντας κορυφαίο DAC, ψηφιακές εισόδους και ένα προσεγμένο clock για τις θύρες HDMI.
Η συσκευή χρησιμοποιεί δύο κορυφαίους μετατροπείς d/a ES9038PRO της ESS για να υποστηρίξει τις πολυκαναλικές εξόδους και έναν ακόμη, ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την δικαναλική έξοδο. Στην τελευταία περίπτωση, η Oppo έχει σχεδιάσει και ένα καλύτερο αναλογικό τμήμα, τόσο στο στάδιο του απομονωτή όσο και στο στάδιο εξόδου, διατηρώντας μάλιστα την balanced μορφή του σήματος από τον μετατροπέα μέχρι τις εξόδους XLR που διαθέτει η συσκευή. Για όσους προτιμούν την σύνδεση single ended υπάρχει και το αντίστοιχο ζεύγος βυσμάτων RCA. Βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης και στον ενισχυτή ακουστικών ο οποίος έχει, στο νέο μοντέλο, μεγαλύτερη ισχύ.
Η Oppo έχει χρησιμοποιήσει ένα νέο κύκλωμα clock για τα σήματα από τις θύρες HDMI, υπολογίζοντας ότι πολλοί χρήστες θα τις χρησιμοποιήσουν για σήματα PCM και DSD. Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι το νέο clock είναι περισσότερο ακριβές και με χαμηλότερο jitter. Με τόσο προσεγμένο ψηφιακό και αναλογικό μέρος, ειδικά για τα σήματα audio, η Oppo έκανε, επίσης, την σωστή επιλογή: Το UDP-205 διαθέτει ψηφιακές εισόδους (ομοαξονική και οπτική) καθώς και θύρα USB ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως DAC και να πραγματοποιήσει streaming από υπολογιστή. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 768kHz (PCM) και DSD512 (DSD).
Πέραν των δυνατοτήτων του στο κομμάτι του ήχου, το UDP-205 ακολουθεί κατά πόδας το UDP-203 σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα: Είναι συμβατό με δίσκους Blu-ray (3D και 4K Ultra HD περιλαμβανόμενων), DVD-Video και DVD-Audio, SA-CD και συμβατικά Audio CD. υποστηρίζει υλικό HDR (HDR10) και θα μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να γίνει συμβατό και με Dolby Vision. διαθέτει δύο εξόδους HDMI, μία v2.0 για χρήση με συσκευές 4K/UHD και μία v1.4 για χρήση με σήματα ήχου, καθώς και μία είσοδο HDMI για σύνδεση άλλων πηγών.