Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 12/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά η νέα σειρά Uniti της Naim Audio.



Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά η νέα σειρά Uniti της Naim Audio.
2017/09/27, [συνέντευξη τύπου]

Παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες, επί ελληνικού εδάφους, οι τέσσερις συσκευές οι οποίες απαρτίζουν την νέα σειρά Uniti της Naim Audio. Τα Nova, Star, Atom και Core ενσωματώνουν την εμπειρία της εταιρίας γύρω από τις δικτυακές τεχνολογίες και το streaming και την συνδυάζουν με την αναμφισβήτητη ικανότητά της να σχεδιάζει αναλογικά κυκλώματα με καλό ήχο.
Η Naim Audio είχε δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ανανέωση της σειράς Uniti, η οποία θα περιελάμβανε συσκευές για streaming σε διάφορα επίπεδα ποιότητας και δυνατοτήτων, εδώ και περίπου 12 μήνες, αλλά όπως επιβεβαίωσε και ο άνθρωπος της εταιρίας που συναντήσαμε στα πλαίσια της παρουσίασης, απαιτήθηκε παραπάνω χρόνος μέχρι το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει πλήρως τις προσδοκίες της Naim. Οι νέες συσκευές είναι συνολικά τέσσερις και οι τρεις από αυτές περιλαμβάνουν στάδιο τελικού ενισχυτή, ώστε το μόνο που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα πλήρες, έτοιμο για λειτουργία, σύστημα, είναι ένα ζευγάρι ηχείων.
Τα ονόματα των μοντέλων είναι Nova, Star (με ενσωματωμένο CD player), Atom (με κόμπακτ διαστάσεις) και Core με το τελευταίο να είναι η κορυφαία σχεδίαση της Naim στον χώρο των music servers και η μοναδική συσκευή η οποία διαθέτει μόνο ψηφιακή έξοδο και όχι τελικό στάδιο. Όλες οι συσκευές μπορούν να πραγματοποιήσουν ασύρματο streaming (μέσω Wi-Fi στα 2.4 και τα 5GHz), περιλαμβάνουν μετατροπέα d/a βασισμένο σε ολοκληρωμένα της Burr Brown και ενισχυτή με στάδιο ισχύος σε τάξη ΑΒ, βασισμένη στον φημισμένο ολοκληρωμένο Nait της εταιρίας (με εξαίρεση, εννοείται, τον Core).
Οι βασικές διαφορές μεταξύ των Nova, Star και Atom, εντοπίζονται, καταρχήν, στην ισχύ εξόδου, με το κορυφαίο Nova να αποδίδει 80W ανά κανάλι, το Star να αποδίδει 70W και το μικρότερο μοντέλο, Atom, να ενσωματώνει ενισχυτή 40W ανά κανάλι. Στο επίπεδο των δυνατοτήτων, το Atom είναι το απλούστερο και μικρότερο σε διαστάσεις μοντέλο, το Star διαθέτει ενσωματωμένο CD transport με δυνατότητα αναπαραγωγής αλλά και ripping, βασισμένο σε νέους αλγόριθμους (bit-perfect, εννοείται), ενώ το Nova είναι σχεδιασμένο με το μυαλό στους φανατικούς φίλους της Naim Audio (και τους audiophiles γενικότερα), περιλαμβάνοντας κυκλώματα με διακριτά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και ένα “βαρύ” τροφοδοτικό.
Για τον χειρισμό των συσκευών, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του μια έγχρωμη οθόνη LCD η οποία ενεργοποιήται όταν την πλησιάζει με το χέρι του και τηλεχειριστήριο (με δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας) ενώ όλα τα νέα Uniti ενσωματώνουν την νέα προσέγγιση της Naim στο κομμάτι του server και του streamer και είναι αναβαθμίσιμα online αν απαιτηθεί. Εννοείται, ότι η σειρά Uniti είναι πλήρως συμβατή με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Naim App, η οποία επιτρέπει την κεντρική διαχείριση των συσκευών (είτε αυτές είναι streamers, είτε servers) καθώς επίσης και της ψηφιακής μουσικής βιβλιοθήκης μέσα από ένα πολύ “καθαρό” και σαφές user interface, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε επί τόπου.
Από τις τέσσερις συσκευές που παρουσιάστηκαν, το Core ξεχωρίζει καθώς αποτελεί τον σέρβερ της οικογένειας Uniti. Περιλαμβάνει CD Transport για το ripping των δίσκων και την εισαγωγή τους στην μουσική συλλογή και μια θέση για σκληρό δίσκο (συμβατικό HDD ή SSD, με χωρητικότητα μέχρι 8TB. H ίδια συσκευή μπορεί επίσης να διαχειριστεί και τα downloads που γίνονται μέσω του διαδικτύου. Η σύνδεσή του με το υπόλοιπο σύστημα γίνεται είτε μέσω ψηφιακής εξόδου είτε μέσω Ethernet, οπότε και μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 12 διαφορετικά streams 32-bit/384kHz.
Η Naim έχει δώσει την ανάλογη σημασία και στον εξωτερικό σχεδιασμό των συσκευών δανειζόμενη στοιχεία από άλλα προϊόντα της όπως το φωτιζόμενο, μεγάλης διαμέτρου ρυθμιστικό στάθμης από το Mu-so και τον σχεδιασμό της ψύκτρας από την κορυφαία σειρά Statement.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.naim-audio.com/