Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 22/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Dream: Νέα σειρά από την Playback Designs.

Dream: Νέα σειρά από την Playback Designs.
2017/04/11, [δ.τ.]

Η εταιρία πίσω από την οποία βρίσκεται ο Andreas Koch και ο Bert Gerlach, παρουσίασε μια νέα σειρά συσκευών η οποία ονομάζεται “Dream”. H Dream αποτελεί μια πλατφόρμα επίδειξης της εμπειρίας που έχει αποκτήσει η Playback Designs τα τριάντα τελευταία χρόνια και, προς το παρόν, περιλαμβάνει δύο συσκευές, το CD/SA-CD τρανσπόρτ MPT-8 και τον μετατροπέα d/a MPD-8. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου η αρχιτεκτονική των νέων συσκευών αναπτύχθηκε μέσα από μια διαδικασία διάρκειας δύο ετών και βασίζεται στην τεχνογνωσία των Koch και Gerlach γύρω από τους ψηφιακούς αλγόριθμους και τον σχεδιασμό των αναλογικών κυκλωμάτων αντιστοίχως.
Ο μετατροπέας MPD-8 χρησιμοποιεί την γνωστή προσέγγιση της Playback (διακριτό/custom κύκλωμα) η οποία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, έχει βελτιωθεί σε διάφορα σημεία. Διαθέτει εισόδους AES/EBU, S/PDIF, Toslink και ST-Fiber καθώς επίσης και θύρα USB. Μπορεί να διαχειριστεί σήματα με sample rate μέχρι DSD256 (Quad DSD). Όσον αφορά τις αναλογικές εξόδους, ο MPD-8 διαθέτει single ended και balanced ζεύγη καθώς επίσης και ενσωματωμένο ρυθμιστικό στάθμης (στο αναλογικό πεδίο) το οποίο μπορεί να παρακαμφθεί. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια επίσης, είναι το γεγονός ότι η θύρα USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί -σε συνδυασμό με το αντίστοιχο λογισμικό που περιλαμβάνεται- και ως έξοδος προς τον υπολογιστή ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία αρχείων (PCM ή DSD) από τα streams που εμφανίζονται στην είσοδο της συσκευής.
Το ψηφιακό μέρος είναι πλήρως προγραμματιζόμενο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι δυνατή η αναβάθμισή του στο μέλλον, αν αυτό απαιτηθεί και έχει αρκετή υπολογιστική ισχύ τόσο για την επεξεργασία του σήματος όσο και για την διαχείριση του clock. Ο μετατροπέας χρησιμοποιεί τρία τροφοδοτικά, ένα για το αναλογικό κύκλωμα κάθε καναλιού και ένα για το ψηφιακό μέρος.
Το τρανσπόρτ MPT-8 βασίζεται σε ένα μηχανισμό ο οποίος έχει αναπτυχθεί επί τούτου για εφαρμογές audio χωρίς να βασίζεται σε κάποια έτοιμη λύση, αναφέρει η εταιρία. Προαιρετικώς η συσκευή μπορεί να αναβαθμιστεί με την τοποθέτηση του σέρβερ Syrah ώστε να αποτελέσει μια πλήρως εξοπλισμένη πηγή/media player-streamer. Σε αυτή την εκδοχή του, το MPT-8 περιλαμβάνει εσωτερικό σκληρό δίσκο (στερεάς κατάστασης -SSD) καθώς και δυνατότητα πρόσβασης σε πόρους συμβατούς με DLNA καθώς επίσης και σε μέσα αποθήκευσης NAS. Επιπροσθέτως, το Syrah μπορεί να πραγματοποιήσει CD ripping, ενώ μια αναβάθμιση η οποία βρίσκεται ήδη στα σκαριά θα του προσφέρει και δυνατότητες streaming από δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες.
Η σύνδεση των δύο συσκευών γίνεται μέσω του ειδικά σχεδιασμένου από την Playback οπτικού διαύλου PLink, ο οποίος επιτρέπει την μεταφορά κάθε είδους φορμά, περιλαμβανόμενου και DSD (μέχρι DSD256). Το PLink προσφέρει γαλβανική απομόνωση μεταξύ των δύο συσκευών.

info: Aphrodite's Vision τηλ.: 210-6813.773, http://www.aphroditesvision.com/, http://www.playbackdesigns.com/