Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα τροφοδοτικά Plixir στην ελληνική αγορά.

Τα τροφοδοτικά Plixir στην ελληνική αγορά.
2017/05/22, [δ.τ.]

Η ενδιαφέρουσα σειρά τροφοδοτικών Plixir, κατάλληλα για συσκευές που απαιτούν είτε εναλλασσόμενη, είτε συνεχή τάση τροφοδοσίας και σχεδιασμένα από τον James Soh της Sound Affairs, είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την Chameleon Audio.
Η Sound Affairs είναι μια σχετικώς νέα εταιρία με έδρα την Σιγκαπούρη, η οποία ιδρύθηκε το 2013 από τον Soh με στόχο την κατασκευή περιφερειακών συσκευών που βελτιώνουν την ποιότητα ενός συστήματος ήχου. Ο ίδιος ο Soh έχει ένα “μακρύ” βιογραφικό, έχοντας κατά καιρούς εργαστεί με μεγάλα ονόματα στον χώρο του ήχου, μεταξύ των οποίων το τμήμα της Philips που σχεδίασε το πρώτο SA-CD της εταιρίας, η Behringer και η Cirrus Logic.
H Sound Affairs προσφέρει δύο σειρές τροφοδοτικών Plixir, την κορυφαία Elite και την εισαγωγική Elementa, η οποία είναι μια περισσότερο οικονομική εκδοχή της πρώτης. Και οι δύο σειρές περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες μοντέλων, τα BAC και τα BDC. Το BAC είναι, στην πραγματικότητα απομονωτές/conditioners ΑC, συσκευές δηλαδή οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ του δικτύου τροφοδοσίας και μίας ή περισσότερων συσκευών οι οποίες είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν με την τάση του δικτύου. Τα BDC κάνουν ένα βήμα παραπάνω, περιλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά ώστε η έξοδος τους να είναι τάση DC κατάλληλη για συσκευές οι οποίες είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν με εξωτερικό τροφοδοτικό και διαθέτουν την κατάλληλη είσοδο.
Όλα τα μοντέλα BDC, τόσο της σειράς Elite όσο και της σειράς Elementa, βασίζονται σε μια κοινή αρχιτεκτονική. Αυτή περιλαμβάνει ένα στάδιο γαλβανικής απομόνωσης AC, βασισμένο σε μετασχηματιστές της Noratel (η Noratel είναι ένας από τους γνωστότερους κατασκευαστές μετασχηματιστών), το οποίο λειτουργεί σε balanced τοπολογία ελαχιστοποιώντας τους θορύβους και την πιθανότητα εμφάνισης βρόχων γείωσης. Το στάδιο αυτό ακολουθείται από δύο στάδια σταθεροποίησης σε σειρά (pre-regulator και regulator).
Τα προϊόντα της Plixir είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με την ισχύ εξόδου τους και ειδικά τα προϊόντα BDC διατίθενται με διαφορετικές ονομαστικές τάσεις εξόδου και διαφορετικά βύσματα, ώστε να καλύπτουν πολλές διαφορετικές ανάγκες (από την τροφοδότηση laptop και NAS, μέχρι την τροφοδότηση μετατροπέων d/a και άλλων συσκευών ήχου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά (Chameleon Audio).

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, https://www.mysoundaffairs.com/