Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 20/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


HD 660 S: Νέο ανοικτό over-ear από την Sennheiser.


HD 660 S: Νέο ανοικτό over-ear από την Sennheiser.
2017/10/12, [δ.τ.]

Η Sennheiser παρουσίασε ένα νέο μοντέλο ακουστικών, το HD 660 S, με αρχιτεκτονική ανοικτού τύπου, το οποίο απευθύνεται στους απαιτητικούς ακροατές, βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από το θρυλικό, πλέον, HD 650 και χρησιμοποιεί νέες μονάδες που εξασφαλίζουν, όπως αναφέρει η ίδια, χαμηλότερες παραμορφώσεις και πιο φυσικό ήχο. Αν και το μέγεθος του παραπέμπει, περισσότερο, σε ακουστικό για χρήση σε εσωτερικό χώρο με επιτραπέζιες συσκευές, το HD 660 S έχει σχετικώς χαμηλή ονομαστική αντίσταση, στα 150Ω, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργήσει ικανοποιητικά και με φορητά/προσωπικά players.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δίνει η ίδια η εταιρία, η σημαντικότερη βελτίωση που έχει ενσωματωθεί στα νέα ακουστικά είναι οι νέες μονάδες που χρησιμοποιούνται και συγκεκριμένα η ανάρτηση τους, η οποία έχει μορφή μεταλλικού υφάσματος και είναι προσαρμοσμένη με ακρίβεια στο προφίλ του διαφράγματος. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν μονάδες ταιριασμένες μεταξύ τους με μεγάλη ακρίβεια (±1dB) και το πηνίο φωνής είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ώστε να παραμένει ιδιαίτερα ελαφρύ και γρήγορο, βελτιώνοντας τα μεταβατικά χαρακτηριστικά.
Βελτιώσεις έχουν γίνει, κατά την Sennheiser, και σε θέματα αισθητικής, με το φινίρισμα να βασίζεται σε μια διχρωμία μαύρου-ανθρακί. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν ελλειψοειδείς κάψες, μια προσέγγιση που βελτιώνει την εφαρμογή στα αυτιά, έχουν πολύ ελαφρύ σκελετό και τα μαλακά μέρη (που βρίσκονται στα σημεία επαφής των HD 660 S με το κεφάλι και τα αυτιά) προσφέρουν ιδιαίτερη άνεση. Τα μαξιλαράκια μπορούν να αντικατασταθούν σε περίπτωση φθοράς.
Αν και η χαμηλή αντίσταση τους κάνει την χρήση ενός φορητού media player πιθανή, η Sennheiser προτείνει την οδήγηση των HD 660 S από έναν ειδικό ενισχυτή ακουστικών, κατά προτίμηση με δυνατότητα balanced σύνδεσης, (οι άνθρωποι της εταιρίας έχουν, προφανώς, στο μυαλό τους τον Sennheiser HDV 820...). Η συσκευασία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για μια τέτοιου είδους σύνδεση, αφού ο χρήστης θα βρει δύο διαφορετικά καλώδια σύνδεσης με αγωγούς από χαλκό υψηλής καθαρότητας, ελεύθερο οξυγόνου (OFC), ένα συμβατικό με τερματισμό σε βύσμα TRS 6.35mm και ένα τερματισμένο με βύσμα TRRRS 4.4mm (Pentaconn), κατάλληλο για balanced συνδέσεις, με προσαρμογέα και για TRS 3.5mm.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.sennheiser.com/