Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/08/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


EVO GR: Βελτιωμένο Technics SL-1210 GR από την Timestep.



EVO GR: Βελτιωμένο Technics SL-1210 GR από την Timestep.
2017/06/22, [δ.τ.]

Γνωστή στους φίλους της Technics για τις βελτιώσεις που προσφέρει στα διαχρονικά πλατό της, η Timestep του Dave Cawley προτείνει μια βελτιωμένη εκδοχή του νέου οικονομικού SL-1210 GR, η οποία βασίζεται σε πολλές -και σημαντικές- αλλαγές.
Όσοι παρακολουθούν της κινήσεις της εταιρίας από την Ιαπωνία θα γνωρίζουν φυσικά, ότι έχει επανακάμψει στον χώρο της αναλογικής αναπαραγωγής εδώ κάποιο καιρό. Αρχικώς, παρουσίασε ένα “μεγάλο” μοντέλο, το SL-1200 G, στην συνέχεια, βασισμένη σε πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά του, παρουσίασε μια “σκέτη” έκδοση SL-1200 (με πολύ χαμηλότερη τιμή) και τέλος ανακοίνωσε το νέο SL-1210 GR (το πρώτο που παρουσιάζεται εδώ και πολλά χρόνια). Αυτό το τελευταίο μοντέλο, το οποίο είναι και το πιο οικονομικό από τα διαθέσιμα νέα Technics μέχρι στιγμής, επέλεξε ο Dave Cawley ως το αντικείμενο των βελτιώσεων του κι έτσι προέκυψε το Timestep EVO GR.
Το EVO GR περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές οι οποίες επικεντρώνονται στα σημεία όπου η Technics φαίνεται να έχει κάνει “οικονομία” για να κρατήσει το κόστος χαμηλά, δηλαδή στον βραχίονα (ο οποίος είναι ο ίδιος με αυτόν του original SL-1200, τύπου S, με διαιρούμενο headshell) και στο τροφοδοτικό. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, το EVO GR χρησιμοποιεί έναν TecnoArm της JA Michell, μια ειδική έκδοση του Rega RB202 με ελαφρωμένο, διάτρητο, στέλεχος, εσωτερική αφρώδη απόσβεση και βελτιωμένη καλωδίωση η οποία διαθέτει, επίσης, το χαρακτηριστικό αντίβαρο της εταιρίας, ενώ σε ό,τι αφορά το τροφοδοτικό, έχει καταργήσει την διακοπτική διάταξη που χρησιμοποιεί το SL-1210 GR και την έχει αντικαταστήσει από ένα εξωτερικό γραμμικό τροφοδοτικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά από την Timestep, μαζί με την σχετική καλωδίωση και τα βύσματα της, τα οποία είναι επίχρυσα της Neutrik. Το πακέτο συνοδεύεται προαιρετικώς από μια κεφαλή DL-110 της Denon (κινητού πηνίου, υψηλής εξόδου).
Η τιμή του EVO GR είναι λίγο παραπάνω από 2.700 λίρες Αγγλίας ενώ τα εξαρτήματα της μετατροπής είναι, επίσης, διαθέσιμα για όποιον διαθέτει ήδη ένα SL-1210 GR και θα ήθελε να ασχοληθεί ο ίδιος με την μετατροπή.