Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 23/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Totem Acoustic παρουσίασε το Sky.

Η Totem Acoustic παρουσίασε το Sky.
2017/01/20, [δ.τ.]

Λίγο πριν συμπληρώσει τα τριάντα της χρόνια, η Totem παρουσίασε το μικρό Sky, ένα ηχείο το οποίο συνδυάζει την γνωστή ικανότητα της για χαρακτηριστικά καλό χαμηλό, με την ευκολία στην οδήγηση και τις μεγάλες δυνατότητες στάθμης, απευθυνόμενο σε ένα ευρύ κοινό το οποίο ενδιαφέρεται για καλή ποιότητα και κόμπακτ διαστάσεις.
Για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, το Sky βασίζεται σε ένα γούφερ πέντε ιντσών με μεγάλης διαμέτρου πηνίο φωνής (3 ίντσες), το οποίο χρησιμοποιεί περιέλιξη από αγωγό με παραλληλόγραμμη διατομή και ανάρτηση που επιτρέπει ιδιαίτερα μεγάλες διαδρομές. Η ισχύς του μεγαφώνου φτάνει τα 500W, οπωσδήποτε ασυνήθιστα υψηλή για την κατηγορία και τις διαστάσεις του ηχείου. Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ μαλακού θόλου, με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου που μπορεί να ανέβει μέχρι τα 29.5kHz/ Το crossover φαίνεται να είναι, μάλλον, μίνιμαλ, με φίλτρο πρώτης τάξης στον κλάδο του τουίτερ, υλοποιημένο από υλικά κορυφαίας ποιότητας, όπως αναφέρει η εταιρία. Στο εσωτερικό της καμπίνας χρησιμοποιείται απόσβεση βασισμένη σε κάποιο βοριοπυριτικό υλικό (borosilicate), αν και η εταιρία δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η επιλογή αυτή εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε θέματα καταστολής των συντονισμών και ελέγχου της κίνησης του γούφερ.
Το ηχείο είναι κατάλληλο για τοποθέτηση κοντά σε τοίχους, σε ράφι ή σε βάση, στον ελεύθερο χώρο και μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε μικρές αποστάσεις (η εταιρία αναφέρει απόσταση μέχρι και κάτι λιγότερο από ένα μέτρο μεταξύ των ηχείων του ζεύγους) είναι, επομένως, κατάλληλο για μικρά συστήματα και μικρούς χώρους. Προσφέρει δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης και έχει ονομαστική αντίσταση 8Ω. Είναι διαθέσιμο με φινιρίσματα σε φυσικό ξύλο, αλλά και σε μαύρο/λευκό σατέν χρώμα.