Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 02/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Unico 90: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Unison Research.




Unico 90: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Unison Research.
2017/08/21, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής από την Ιταλία, παρουσίασε το 2015 τις ιδέες του για το πώς θα πρέπει να είναι σχεδιασμένος ένας υβριδικός ενισχυτής, με τον Unico 150. Δύο χρόνια μετά, επανέρχεται με μια νέα, περισσότερο μινιμαλιστική, προσέγγιση, τον Unico 90.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο κατασκευαστής, στην περίπτωση του “90” έχει γίνει προσπάθεια για ένα απλούστερο κύκλωμα και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται παθητικός προενισχυτής, δύο στάδια κέρδους σε αντίθεση με το κορυφαίο μοντέλο το οποίο χρησιμοποιεί τρία, ενώ δεν υπάρχει και βρόχος ολικής αρνητικής ανάδρασης.
Το στάδιο κέρδους του Unico 90 χρησιμοποιεί έξι συνολικά τριόδους ανά κανάλι (ECC83 και ECC81) σε τοπολογία totem pole (στην πράξη, πρόκειται για μια συνδεσμολογία push pull σε τάξη Α), μια προσέγγιση η οποία, κατά την Unison προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως η σταθερή (σε συνάρτηση με την συχνότητα) παραμόρφωση και η πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου. Το στάδιο αυτό ακολουθείται από το στάδιο ισχύος το οποίο χρησιμοποιεί τρία ζεύγη συμπληρωματικών HEXFET, πολωμένα σε τάξη ΑΒ και αποδίδει 160W σε φορτία 4Ω. H αρχιτεκτονική της συσκευής είναι dual mono με παθητικό προενισχυτή, ο οποίος διαθέτει ένα ποτενσιόμετρο της Alps στην θέση του εξασθενητή και επιλογέα εισόδων με ηλεκτρονόμους.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, ο ολοκληρωμένος διαθέτει πέντε εισόδους, από τις οποίες οι τρεις είναι single ended (RCA) και οι δύο balanced (XLR), έξοδο line και προενισχυτή και ακροδέκτες σύνδεσης ηχείων οι οποίοι διευκολύνουν την διπλοκαλωδίωση.
Η αισθητική του Unico 90 ακολουθεί τις γραμμές του Unico 150 με την χαρακτηριστική, διαχωρισμένη σε τρία τμήματα, πρόσοψη η οποία περιλαμβάνει μόνο τα βασικά (ρύθμιση στάθμης και επιλογή εισόδου, μαζί με τα αντίστοιχα ενδεικτικά). Ο ενισχυτής συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο και είναι διαθέσιμος στο κλασικό ασημί φινίρισμα και σε μαύρο, κατόπιν παραγγελίας (με κάποια επιβάρυνση).

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.unisonresearch.com/