Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 03/07/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Resolution: Νέο ηχείο από την Wilson Benesch.

Resolution: Νέο ηχείο από την Wilson Benesch.
2017/05/27, [δ.τ.]

Το Resolution είναι το νέο ηχείο δαπέδου στη σειρά Geometry της Wilson Benesch. Όπως θα περίμενε κανείς, συνδυάζει την εμπειρία της εταιρίας στις καμπίνες από εξωτικά υλικά με τις δυνατότητές της να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τις δικές μονάδες σε ένα αποτέλεσμα που φαίνεται άκρως εντυπωσιακό, όπως μπορεί να δει κανείς και στη σχετική φωτό.
Όλα τα ηχεία της σειράς Geometry έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με την βοήθεια συστημάτων 3D CAD/CAM της γαλλικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας Dassault και το Resolution δεν αποτελεί εξαίρεση. Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και άλλα συνθετικά υλικά και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η απουσία παράλληλων πλευρών μια επιλογή η οποία εξασφαλίζει, κατά την εταιρία, καλύτερα χαρακτηριστικά εκπομπής στον χώρο. Επιπροσθέτως, τα σύνθετο γεωμετρικό σχήμα του ηχείου και ο συνδυασμός των υλικών (συνθετικά και κράματα μετάλλων) κάνουν την καμπίνα του Resolution μια από τις πλέον άκαμπτες και με χαμηλούς συντονισμούς κατασκευές του είδους, αναφέρει η Wilson Benesh.
Από πλευράς μεγαφώνων, το Resolution χρησιμοποιεί μονάδες που βασίζονται στις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η Wilson Benesch. Στην περιοχή των μεσαίων/χαμηλών συχνοτήτων χρησιμοποιούνται μεγάφωνα Tactic-II με κώνο από πολυπροπυλένιο και μαγνητικό σύστημα από νεοδύμιο, ενώ στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων χρησιμοποιούνται τα τουίτερ θόλου Sempisphere κατασκευασμένα από ένα μείγμα άνθρακα/ινών μεταξιού.
Συνολικά, κάθε Resolution χρησιμοποιεί έξι Tactic-II και ένα Sempisphere σε μια σχεδίαση τριών δρόμων, με δύο μιντ/γούφερ τοποθετημένα εκατέρωθεν του τουίτερ, μια τοπολογία την οποία η Wilson Benesch ονομάζει “Troika” αλλά θυμίζει ιδιαίτερα την γνωστή MTM/D'Appolito και εξασφαλίζει, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, “τέλεια χρονική και φασική συνοχή”. Οι χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από τα υπόλοιπα, τέσσερα, Tactic-ΙΙ τα οποία σχηματίζουν, δύο ισοβαρικά ζεύγη (σε μια τοπολογία cone-to-cone/clamshell). Η απόκριση του ηχείου είναι 30Hz-30kHz.
Το Resolution είναι διαθέσιμο σε μια ποικιλία από φινιρίσματα στα οποία περιλαμβάνονται λάκα σε διάφορα χρώματα για τα μέρη από συνθετικά υλικά, φύλλα από φυσικό ξύλο και χρωματισμένα ανθρακονήματα.

info: The Maestros by Εxclusive Audio, τηλ.: 210-823.6225, http://www.exclusiveaudio.gr/, http://wilson-benesch.com/