Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 02/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέοι ραδιοενισχυτές στη σειρά RX-V της Yamaha.

Νέοι ραδιοενισχυτές στη σειρά RX-V της Yamaha.
2017/05/09, [δ.τ.]

Τέσσερα νέα μοντέλα στη σειρά RX-V ανακοίνωσε η Yamaha, με στόχο όσους αναζητούν κορυφαίες δυνατότητες στη διαχείριση εικόνας και ήχου. Όλες οι νέες συσκευές υποστηρίζουν 4K Ultra HD, ενώ οι δύο κορυφαίες, RX-V683 και RX-V583 διαθέτουν 7.1 κανάλια και είναι συμβατές με ήχο Dolby Atmos και DTS:X. Τα δύο μικρότερα μοντέλα, με κωδικούς RX-V483 και RX-V383 διαθέτουν 5.1 κανάλια και είναι συμβατά με Dolby TrueHD και DTS-HD.
Σε ό,τι αφορά την διαχείριση εικόνας, όλα τα νέα μοντέλα υποστηρίζουν 4K Ultra HD/60p/4:4:4, είναι συμβατά με HDR/BT.2020 και ανακοινώθηκε ότι είναι αναβαθμίσιμα ώστε να είναι γίνουν συμβατά και με HLG HDR (Hybrid-Log Gamma) και Dolby Vision, με την σχετική έκδοση λογισμικού που αναμένεται το Φθινόπωρο.
Στον τομέα του ήχου, τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα ενσωματώνουν τον αλγόριθμο Enhanced CINEMA DSP για την βελτίωση της κινηματογραφικής αίσθησης, ενώ όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν ένα μεγάλο αριθμό υπηρεσιών streaming στις οποίες, πλέον, περιλαμβάνονται το Tidal, το Deezer και τα Pandora, Spotify και Napster. Οι υπηρεσίες Tidal και Deezer θα είναι διαθέσιμες μετά από αναβάθμιση του λογισμικού των συσκευών. Οι RX-V683 και RX-V583 ενσωματώνουν την τεχνολογία MusicCast της Yamaha, για την δημιουργία ενός multi-room συστήματος streaming, ενώ και οι τέσσερις νέες συσκευές μπορούν να πραγματοποιήσουν streaming μέσω Bluetooth (αλλά και να συνδεθούν με συμβατά περιφερειακά όπως ακουστικά) και ενσωματώνουν τον αλγόριθμο Compressed Music Enhancer για την βελτίωση της ποιότητας στα απωλεστικώς συμπιεσμένα αρχεία. Το μεγαλύτερο μοντέλο, RX-V683 περιλαμβάνει είσοδο phono, ενώ το μικρότερο, RX-V383 διαθέτει θύρα USB.
Στην ελληνική αγορά είναι άμεσα διαθέσιμα τα μοντέλα RX-V483 και RX-V383 (€488,- και €371,- αντιστοίχως) ενώ αναμένονται τα RX-V683 και RX-V583 (με τιμές που θα ανακοινωθούν).

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://europe.yamaha.com/