Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 27/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Allasso: Στάδιο Step-Up από την Zesto Audio.

Allasso: Στάδιο Step-Up από την Zesto Audio.
2017/09/21, [δ.τ.]

Πιστός στην συνήθειά του να δίνει ελληνικά ονόματα στα προϊόντα της Zesto, o George Counnas παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες το Allasso (Αλλάσσω), ένα στάδιο κέρδους βασισμένο σε μετασχηματιστές, κατάλληλο για κεφαλές κινητού πηνίου, το οποίο προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με παρόμοιες σχεδιάσεις.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο Counnas, το Allasso μπορεί να συνδεθεί στην είσοδο οποιουδήποτε προενισχυτή MM, με αντίσταση 47kΩ και προσφέρει δυνατότητες ρύθμισης on-the-fly, χωρίς θορύβους.
Η συσκευή προσφέρει τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις κέρδους (12, 16, 18 και 22dB) οι οποίες αντιστοιχούν σε λόγους μετασχηματισμού 1:4, 1:6, 1:8 και 1:12 και δέκα διαφορετικές ρυθμίσεις για την αντίσταση εισόδου του Step-Up την οποία “βλέπει” η κεφαλή, με αποτέλεσμα να είναι δυνατοί σαράντα διαφορετικοί συνδυασμοί κέρδους/αντίστασης. Ο χρήστης έχει, ακόμη, στη διάθεσή του έναν επιλογέα stereo/mono για ενίσχυση σημάτων που προέρχονται από μονοφωνικούς δίσκους.
Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι για την κατασκευή του Allasso έχουν χρησιμοποιηθεί κορυφαίας ποιότητας εξειδικευμένοι μετασχηματιστές, με προσεγμένη θωράκιση ώστε να είναι αθόρυβοι. Υπάρχει, ακόμη, διακόπτης “Ground-lift” για το σπάσιμο των βρόχων γείωσης, ενώ τα βύσματα εισόδου και εξόδου είναι υψηλής ποιότητας, επίχρυσα.