Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 12/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Επετειακό βινύλιο για τα 40 χρόνια του “ABBA - The Album”.



Επετειακό βινύλιο για τα 40 χρόνια  του “ABBA - The Album”.
2018/01/08, [δ.τ.]

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης σαράντα ετών από την πρώτη κυκλοφορία του δίσκου “The Album” των ABBA, η δισκογραφική εταιρία Polar Music/UMe ανακοίνωσε, στις αρχές της χρονιάς, μια επετειακή έκδοση, σε δύο LP 45 στροφών, 180 γραμμαρίων και χάραξη μισής ταχύτητας. Όταν κυκλοφόρησε, τον Δεκέμβριο του 1977, το “The Album” αναδείχθηκε σε μεγάλη επιτυχία με πολλές πωλήσεις σε όλον τον κόσμο και ένας από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς δίσκους του διάσημου συγκροτήματος.
Ο δίσκος περιελάμβανε μερικά από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια των ABBA την εποχή εκείνη (αλλά και σε όλη την καριέρα του συγκροτήματος), μεταξύ των οποίων ήταν το “The Name of The Game”, το “Take A Chance on Me” και το “Eagle” και εδραίωσε το χαρακτηριστικό στυλ της ποπ μπάντας από την Σουηδία, η οποία είχε ξεκινήσει την δισκογραφική της καριέρα το 1974 με το “Waterloo” και την έκλεισε το 1981 με το “The Visitors”. Το “The Album” ήταν το τέταρτο από τους συνολικά επτά δίσκους τους.
Η επετειακή έκδοση θα περιλαμβάνει εκτεταμένο κείμενο-αφιέρωμα από τον ιστορικό-αυθεντία στους ABBA, Calr Magnus Palm και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δισκογραφικής εταιρίας, η χάραξη σε μισή ταχύτητα έχει επιτρέψει να μεταφερθεί η αρχική ηχογράφηση με μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερη στερεοφωνική εικόνα. Το Half-Speed Mastering, όπως είναι ο ακριβής όρος, είναι μια διαδικασία κατά την οποία η αρχική χάραξη του δίσκου γίνεται σε μισή ταχύτητα (16 2/3 στροφές ανά λεπτό, στην περίπτωση ενός δίσκου 33 /13 στροφών) ενώ ταυτόχρονα η ηχογράφηση master επιβραδύνεται αναλόγως. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοπτικό να χαράξει την πληροφορία και προσφέρει την δυνατότητα μεταφοράς μεγαλύτερης λεπτομέρειας.