Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η ATC ανακοίνωσε την έκδοση mk2 του CDA2.

Η ATC ανακοίνωσε την έκδοση mk2 του CDA2.
2018/01/23, [δ.τ.]

Το κορυφαίο front end (CD player/DAC/Προενισχυτής) της εταιρίας είναι, πλέον, διαθέσιμο στην έκδοση mk2, με ανασχεδιασμό πολλών από τα μέρη που το απαρτίζουν, νέο κορυφαίο ολοκληρωμένο μετατροπής d/a, δυνατότητα χειρισμού streams υψηλής ανάλυσης μέσω USB, νέο transport και νέα αναλογικά στάδια. Στην πραγματικότητα, η ATC δεν άφησε και πολλά πράγματα χωρίς να τα αλλάξει ή να τα βελτιώσει και η σχετική λίστα είναι μεγάλη σε μήκος.
Ίσως η σημαντικότερη αλλαγή να αφορά το ψηφιακό μέρος του CDA 2, το οποίο περιλαμβάνει θύρα USB μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί streaming μέχρι τα 384kHz (PCM) και επιπέδου DSD256 (DSD). Η θύρα USB συνοδεύεται από συμβατική ομοαξονική και οπτική είσοδο (24/192) και υποστηρίζεται από έναν κορυφαίο μετατροπέα 32-bit της AKΜ. Η εταιρία αναφέρει ότι η καταστολή του jitter είναι “εξαιρετική” και ότι το CDA 2 είναι ιδιαίτερα ανεκτικό σε πηγές μέτριας ποιότητας ή καλώδια μεταφοράς ψηφιακού σήματος με μεγάλο μήκος. Το ψηφιακό πακέτο συμπληρώνει ένα νέος μηχανισμός ανάγνωσης οπτικών δίσκων ο οποίος προέρχεται από την Teac.
Η ATC δεν έχει αφήσει ήσυχο ούτε το αναλογικό μέρος της συσκευής. Εδώ, υπάρχει αναβάθμιση τόσο στην τροφοδοσία (με εννέα σταθεροποιημένα τροφοδοτικά) όσο και στο ίδιο το κύκλωμα. Οι Βρετανοί παρέμειναν πιστοί στις αρχές τους και χρησιμοποιούν οκτώ συνολικά βαθμίδες τελεστικών ενισχυτών (υλοποιημένους με διακριτούς ημιαγωγούς), δύο από τις οποίες παίζουν τον ρόλο του απομονωτή και τέσσερις (δύο ανά κανάλι) τον ρόλο του σταδίου εξόδου, σε balanced αρχιτεκτονική, με τελικό στάδιο σε τάξη Α και τοπολογία Sziklai. Οι balanced έξοδοι, στην περίπτωση του CDA 2 Μκ2 έχουν ιδιαίτερο νόημα καθώς η συσκευή είναι σχεδιασμένη με το μυαλό στα ενεργά ηχεία της εταιρίας ή, για όσους θα ήθελαν μια περισσότερο συμβατική λύση, τον τελικό ενισχυτή P2 (εννοείται, βεβαίως, ότι το CDA 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα συστήματα, χωρίς πρόβλημα).
Όσοι χρησιμοποιούν αναλογικές πηγές, έχουν στην διάθεσή τους δύο εισόδους στάθμης line στην πίσω πλευρά και μια βοηθητική είσοδο με βύσμα TRS 3.5mm στην πρόσοψη. H βοηθητική είσοδος έχει αυξημένη ευαισθησία, ώστε να αξιοποιεί καλύτερα σήματα από συσκευές όπως είναι τα smartphones και τα tablets. Αναβαθμισμένος είναι, τέλος, και ο ενισχυτής ακουστικών του CDA 2, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ακουστικά με ονομαστική αντίσταση από 30Ω μέχρι 600Ω, μέσω ενός συμβατικού βύσματος TRS 6.4mm.
Τις λιγότερες αλλαγές, τελικώς, τις έχει υποστεί το σασί του CDA 2 mk2. Εδώ, η ATC έχει χρησιμοποιήσει τμήματα από χάλυβα και αλουμίνιο με εσωτερική απόσβεση ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συντονισμοί, ενώ η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από προφίλ αλουμινίου 13 χιλιοστών. Η συσκευή είναι διαθέσιμη στο κλασικό ασημί χρώμα, διαθέτει τηλεχειριστήριο και συνοδεύεται από εγγύηση 6 ετών για τα ηλεκτρονικά μέρη και 2 ετών για τον μηχανισμό ανάγνωσης των δίσκων. Δοκιμή για την πρώτη έκδοση της συσκευής, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

info: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154-5, http://locationsound.gr/, http://atcloudspeakers.co.uk/