Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 21/05/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος Reference 160M από την Audio Research, με τολμηρή αισθητική!


Νέος Reference 160M από την Audio Research, με τολμηρή αισθητική!
2018/04/12, [δ.τ.]

Βασισμένος σε ένα νέο, απλούστερο κύκλωμα, υλοποιημένο με καλύτερης ποιότητας υλικά, δυνατότητα μεταγωγής Ultralinear/Triode, αυτόματη πόλωση και κύκλωμα ελέγχου και προστασίας των λυχνιών, ο νέος Reference 160Μ είναι ένας ενισχυτής που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Ωστόσο, όλοι θα ασχοληθούν, καταρχήν με την εμφάνισή του, καθώς οι άνθρωποι της εταιρίας προσπάθησαν να σχεδιάσουν ένα σασί το οποίο να συμπληρώνει αισθητικώς το προενισχυτή REF6 και ταυτόχρονα να αφήνει ελεύθερες τις τέσσερις ΚΤ150 (και τις 6H30 οι οποίες υλοποιούν το κύκλωμα οδήγησης), σε κοινή θέα. Το αποτέλεσμα είναι μια μια πρόσοψη η οποία είναι διαφανής και ταυτόχρονα ενσωματώνει ένα μεγάλο σε διαστάσεις μετρητικό ισχύος, τόσο το μηχανικό μέρος του όσο και την κλίμακά του και το σύστημα φωτισμού του (μέσω LED), μια προσέγγιση η οποία είναι βέβαιο ότι θα γράψει την δική της ιστορία στον χώρο του design των συσκευών ήχου. Για όσους προτιμούν ένα κλειστό σασί ο ενισχυτής περιλαμβάνει και ένα κάλυμμα, με ενσωματωμένο, μάλιστα, ανεμιστήρα ο οποίος εξασφαλίζει την σωστή ψύξη των λυχνιών.
Σε ότι αφορά το ίδιο το κύκλωμα, πέραν των βασικών (μονομπλόκ, με τέσσερις KT150, συνδεσμολογία τριόδου/πεντόδου-Ultralinear, οδήγηση με 6H30), η Audio Research αναφέρει ότι ο νέος ενισχυτής περιλαμβάνει σταθεροποίηση με ημιαγωγούς, νέο μετασχηματιστή τροφοδοσίας και “μεγάλο” φίλτρο τροφοδοσίας. Το ίδιο το κύκλωμα που χειρίζεται τα ακουστικά σήματα διατηρεί τις διαδρομές σε μικρό μήκος και το τυπωμένο κύκλωμα (τεσσάρων στρώσεων) συνεισφέρει σε πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου, αναφέρει η εταιρία. Οι λυχνίες ισχύος χρησιμοποιούν ένα κύκλωμα αυτόματης πόλωσης το οποίο υποστηρίζει, εκτός των ΚΤ150, και άλλες δημοφιλείς λυχνίες ισχύος, όπως τις KT88, τις KT120 και τις 6550.
Οι παρατηρητικοί, ήδη θα σημείωσαν την ύπαρξη της δυνατότητας μεταγωγής Triode/Ultralinear, και, πράγματι, ο Reference 160M είναι ο πρώτος ενισχυτής της εταιρίας ο οποίος διαθέτει ειδικό διακόπτη στην πρόσοψη για την λειτουργία αυτή. Το κάθε μονομπλόκ αποδίδει 150W ως Ultralinear και 75W ως τριοδικό. Ο ενισχυτής είναι, επίσης, ο πρώτος της εταιρίας ο οποίος περιλαμβάνει single ended εισόδους (με βύσματα RCA), εκτός των Balanced/XLR, ώστε να είναι περισσότερο “φιλικός” στις συνδέσεις του με άλλες συσκευές, ενώ μπορεί και να ελεγχθεί (on/off) μέσω RS-232 και trigger 12V.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, http://www.sonus-hifi.gr/, http://www.audioresearch.com/