Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 04/06/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Εξαγορά της Musical Fidelity από την Audio Tuning/Pro-Ject.

Εξαγορά της Musical Fidelity από την Audio Tuning/Pro-Ject.
2018/05/16, [δ.τ.]

Ο δαιμόνιος Heniz Lichtenegger έκανε πάλι το θαύμα του, βάζοντας ένα από τα σύμβολα της βρετανικής βιομηχανίας ήχου κάτω από την ομπρέλα της Audio Tuning, μαζί με την Pro-Ject. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από δελτίο τύπου, όπου, μεταξύ άλλων, φιλοξενούνται δηλώσεις των δύο μερών.
Ο Lichtenegger (αριστερά στην φωτό) είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο του audio, κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον για την εμμονή του σε σχεδιάσεις με λογικό κόστος και δεύτερον για την δημιουργία και την ανάπτυξη της Pro-Ject σε μια εποχή κατά την οποία το βινύλιο δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. Σήμερα, φυσικά, δίκαια δρέπει τις δάφνες αυτής της προσπάθειας του. Η Musical Fidelity κατάφερε μέσα στα τελευταία 35 χρόνια να γίνει ένας από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς κατασκευαστές της Μεγάλης Βρετανίας. Ο άνθρωπος πίσω από την εταιρία, ο Antony Michaelson (δεξιά στην φωτό), έδειξε μια ιδιαίτερη ευρύτητα αντίληψης σε θέματα σχεδιασμού νέων προϊόντων, σε μια μεγάλη γκάμα τιμών, μη διστάζοντας να κινηθεί πρωτοποριακά, όπου έκρινε ότι ήταν απαραίτητο. Αυτή η μείξη αποδοτικής χρήσης της τεχνολογίας και καλού λόγου τιμής προς απόδοση που χαρακτηρίζει πολλά από τα προϊόντα της Musical Fidelity ταιριάζει, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, στην φιλοσοφία του Lichtenegger και αποτέλεσαν βασικό κριτήριο στην απόφασή του να κάνει την συγκεκριμένη κίνηση εξαγοράς. Από την πλευρά της, η Musical Fidelity, με τον Michaelson να έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αναζητούσε συνεργασίες οι οποίες θα εξασφάλιζαν την συνέχιση της παραγωγής αλλά και της υποστήριξης της μεγάλης βάσης χρηστών που έχει δημιουργηθεί.
”Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Heinz Lichtenegger ανέλαβε την Musical Fidelity. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του και γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσουν την ανάπτυξη των παραδοσιακών χαρακτηριστικών της Musical Fidelity, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους πελάτες που παραμένουν πιστοί στην εταιρία εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζουμε τον Heinz 30 χρόνια και έχουμε αναπτύξει δεσμούς φιλίας μαζί του. Είμαστε ευχαριστημένοι που ανέλαβε την εταιρία και που θα συνεχίσουμε να έχουμε την δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην πορεία της”, δήλωσε άνθρωπος της Musical Fidelity.
”Ως πρόεδρος, ιδιοκτήτης και CEO της Audio Tuning και της Pro-Ject, γνωρίζω την Musical Fidelity εδώ και 30 χρόνια και την θαύμαζα πάντα. Θα χαρώ να επεκτείνω την εταιρία και να συνεχίσω επάνω στις αξίες για τις οποίες είναι γνωστή. Έχω πολλές ιδέες για νέα προϊόντα και τρόπους να εκμεταλλευθούμε την φήμη της Musical Fidelity. Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη δύναμη πίσω από το συγκεκριμένο όνομα και αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες στην προσπάθεια μου να προσελκύσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο να απολαμβάνουν μουσική από ένα καλό σύστημα ήχου”, δήλωσε από την πλευρά του ο Lichtenegger.