Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


6000Α: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Audiolab, με ενσωματωμένο DAC.


6000Α: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Audiolab, με ενσωματωμένο DAC.
2018/09/29, [δ.τ.]

Οι περισσότεροι γνώρισαν την Audiolab από τον ιστορικό 8000Α του 1983, έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή ο οποίος αποτέλεσε για χρόνια το πρότυπο για την οικονομική κατηγορία και έχει ως συνεχιστή του, σήμερα, τον 8300Α. Προσφάτως, ο κατασκευαστής από την Βρετανία ανακοίνωσε τον 6000Α, μια ακόμη πιο οικονομική πρόταση, με ενσωματωμένο μετατροπέα d/a και στοιχίζει περίπου 25% φθηνότερα.
Ο νέος ολοκληρωμένος μοιάζει αρκετά, από πλευράς εμφάνισης, με τον 8300A (και τους δύο έχει σχεδιάσει ο Jan Ertner), διαθέτοντας το ίδιο χαρακτηριστικό OLED display και τα περιστρεφόμενα ρυθμιστικά και επιλογείς. Διαφοροποιείται, όμως, από αυτόν (εκτός της τιμής) περιλαμβάνοντας τέσσερις ψηφιακές εισόδους, δύο ομοαξονικές και δύο οπτικές, το σήμα των οποίων διαχειρίζεται ένας μετατροπέας της ESS ο οποίος ενσωματώνει το γνωστό Time Domain Jitter Eliminator της εταιρίας και προσφέρει την δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων ψηφιακών φίλτρων. Τα μέγιστο sample rate είναι 24-bit/192kHz.
Στο αναλογικό πεδίο, ο 6000Α προσφέρει τρεις εισόδους στάθμης line και είσοδο για φωνογραφική κεφαλή, ενώ ο χρήστης έχει, επίσης, στην διάθεσή του έξοδο ακουστικών η οποία οδηγείται από ξεχωριστό ενισχυτή. Ο ενισχυτής υποστηρίζει και ασύρματο streaming μέσω Bluetooth.
Το στάδιο ισχύος του μικρού Audiolab είναι υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς και λειτουργεί σε τάξη ΑB, αποδίδοντας 50W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω με μέγιστη δυνατότητα ρεύματος 9Α. Ο Ertner χρησιμοποιεί την αγαπημένη του τοπολογία CFB (Complementary Feedback ή ζεύγος Sziklai όπως είναι επίσης γνωστή, έναν συμπληρωματικό συνδυασμό τρανζίστορ που θυμίζει Darlington και έχει πολύ μεγάλο κέρδος ρεύματος), μια επιλογή η οποία, σύμφωνα με την εταιρία, εξασφαλίζει πολύ καλή γραμμικότητα και θερμική σταθερότητα, καθώς το ρεύμα ηρεμίας των ημιαγωγών εξόδου διατηρείται ανεξάρτητο από την θερμοκρασία τους. Ο προενισχυτής phono βασίζεται σε ημιαγωγούς JFET.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.audiolab.co.uk/